Lietuvių kalbos egzamino neišlaikė 12 proc. abiturientų

Tautinių mažumų mokyklų

Abiturientai sužinojo egzaminų rezultatus.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Abiturientai sužinojo egzaminų rezultatus.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-02 09:17, atnaujinta 2018-02-12 07:49

Iš viso egzaminą išlaikė 88,09 proc. abiturientų, iš jų 88,4 proc. abiturientų, kurie mokėsi mokyklose lietuvių mokomąja kalba, 83,7 proc., besimokusių mokyklose tautinių mažumų kalbomis.

Maksimalų šimto balų įvertinimą gavo 1,23 proc. visų laikiusiųjų: iš mokyklų, kuriose mokoma lietuvių kalba, šimto balų įvertinimą gavo 1,3 proc. kandidatų, iš mokyklų, kuriose mokoma tautinių mažumų kalbomis – 0,2 proc.

Kandidatai turėjo atlikti vieną užduotį – parašyti rašinį. Brandos egzaminui buvo pateiktos dvi samprotavimo rašinio ir dvi literatūrinio rašinio užduotys. Prie kiekvienos temos buvo pateikti trys privalomi autoriai iš Bendrosios programos išplėstinio kurso.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė teigia, kad skirtumas tarp tautinių mažumų ir lietuviškų mokyklų abiturientų egzaminų rezultatų nėra esminis.

„Aš manau, kad to gal nesureikšminčiau. Galvočiau apie kitą medalio pusę - apskritai turime labai smarkiai dar pasidarbuoti suderinant egzaminų programas su dalykų programomis, staigmenų egzamine neturėtų būti“, - BNS trečiadienį sakė „darbietė“ A.Pitrėnienė.

Valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikė 21937 kandidatai. Iš jų 20641 kandidatas mokėsi mokyklose, kuriose mokoma lietuvių kalba, o 1296 – mokyklose, kuriose mokoma tautinių mažumų kalbomis.

Trečiadienį taip pat paskelbti chemijos ir informacinių technologijų valstybinių brandos egzaminų rezultatai.

Chemijos valstybinį brandos egzaminą laikė 3102 kandidatai. Egzaminą išlaikė 97,8 proc. visų laikiusiųjų, 100 balų įvertinimą gavo 2,8 proc. kandidatų.

Informacinių technologijų egzamine, kuris buvo vykdomas elektroninėje egzamino vykdymo sistemoje, dalyvavo 2630 kandidatų. Egzaminą išlaikė 92,2 proc. kandidatų. 100 balų įvertinimą gavo 3,2 proc. kandidatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.