Viceministrė: „88 proc. išlaikusių nėra blogas rodiklis“

Švietimo ir mokslo viceministrė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:30 AM

Pasak viceministrės, 12 proc. neišlaikiusių lėmė ir tai, kad moksleiviai turi galimybę vėliau laikyti mokyklinį egzaminą, tad dalis jų į valstybinį egzaminą ateina nepasiruošę.

Lietuvių kalbos egzaminas yra vienintelis privalomas egzaminas, kurį mokiniai gali pasirinkti laikyti valstybinį ar mokyklinį. Kad išlaikė 88 proc. valstybinį egzaminą, tai nėra blogas rodiklis. Manyčiau, gali būti ta priežastis, kad mokiniai galbūt nepakankamai pasirengę bando laikyti valstybinį lietuvių kalbos egzaminą, nes žino, kad turės šansą pakartotinėje sesijoje laikyti mokyklinį egzaminą“, - BNS sakė viceministrė.

Pasak jos, įtakos galėjo turėti ir šiemet šiek tiek sugriežtinti raštingumo vertinimo reikalavimai. „Be abejo, tam tikrą įtaką daro ir informacinės technologijos, be to, esam pastebėję, kad moksleiviai per mažai skaito, galbūt jie moka skaityti ir rašyti, bet labai mažai ką išmano giliau, kultūrine, istorine prasme. Aplinka, informacinės technologijos turi savo poveikį ir tai įvertinę turim žiūrėti, kaip neapleisti raštingumo lygio ir lietuvių kalbos mokėjimo“, - kalbėjo G.Krasauskienė.

Nacionalinis egzaminų centras pranešė, kad lietuvių kalbos valstybinį egzaminą išlaikė 88,09 proc. abiturientų, maksimalų šimto balų įvertinimą gavo 1,23 proc. visų laikiusiųjų.

Kandidatai turėjo atlikti vieną užduotį – parašyti rašinį. Brandos egzaminui buvo pateiktos dvi samprotavimo rašinio ir dvi literatūrinio rašinio užduotys. Prie kiekvienos temos buvo pateikti trys privalomi autoriai iš Bendrosios programos išplėstinio kurso. Valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikė 21937 kandidatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.