Lietuvos lyderes išskyrė prezidentės patarėja

Į skirtingas puses dažnai žvelgiančios Lietuvos valstybės lyderės Dalia Grybauskaitė ir Loreta Graužinienė per Dainų šventę rado elegantiškesnį būdą, kaip išlaikyti politiškai saugų atstumą.

Dainų šventėje Tautišką giesmę atliko ir šalies vadovai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainų šventėje Tautišką giesmę atliko ir šalies vadovai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:27 AM

Sekmadienį Vingio parke apie 40 tūkst. žmonių giedojo Lietuvos himną, taip pratęsdami prieš penkerius metus sukurtą Liepos 6-osios šventimo tradiciją.

Su Dainų šventės dalyviais Tautišką giesmę giedojo ir valstybės vadovai: prezidentė D.Grybauskaitė, premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkė L.Graužinienė, prezidentas Valdas Adamkus su žmona., kultūros ministras Šarūnas Birutis ir kiti.

Politikai sėdėjo specialiai jiems skirtoje ložėje.

Renginio pradžioje susiklostė tokia situacija, kad politinės oponentės D.Grybauskaitė ir L.Graužinienė turėjo susėsti viena šalia kitos. Jei valstybės vadovės taip būtų sėdėjusios ir toliau, tai atliekant Tautišką giesmę joms tekstų susikabinti rankomis.

Tačiau situaciją išgelbėjo prezidentės patarėja kultūros klausimais Rūta Kačkutė - ji atsisėdo tarp šalies vadovės ir Seimo pirmininkės, todėl D.Grybauskaitė rankomis susikibo su ja ir A.Adamkiene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.