Gaisro Neringoje padariniams likviduoti – 62 tūkst. litų

Gaisras Kuršių nerijoje kilo balandžio 25 dieną.

Neringos savivaldybei iš Vyriausybės rezervo skirta 62 tūkst. litų balandį kilusio gaisro padarinių likvidavimo išlaidoms iš dalies padengti.<br>V.Balkūno nuotrauka iš archyvo
Neringos savivaldybei iš Vyriausybės rezervo skirta 62 tūkst. litų balandį kilusio gaisro padarinių likvidavimo išlaidoms iš dalies padengti.<br>V.Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:57 AM

Tai numatantį nutarimo projektą parengusi Finansų ministerija teigia sulaukusi Neringos savivaldybės administracijos prašymo skirti lėšų. Vyriausybė posėdyje trečiadienį tam pritarė.

Gaisras Kuršių nerijoje kilo balandžio 25 dieną.

Bendras išdegusio miško plotas sudaro 117,6 hektaro. Iš viso Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) miškai apima 8,1 tūkst. hektarų.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser yra sakiusi, kad išlaidos gaisravietei sutvarkyti įvertintos 1,11 mln. litų, 36,4 tūkst. litų atsiėjo pats miško gaisro gesinimas, dar 23,5 tūkst. litų įvertintos miško atkūrimo išlaidos.

Direkcijos specialistai, vadovaudamiesi aplinkos ministro patvirtinta žalų skaičiavimo metodika, nustatė, kad žala gamtai dėl išdegusių kalnapušių siekia 45 mln. litų.

Apdegusias kalnapušes rengiamasi parduoti kaip biokurą, kol kas aiškinamasi, koks gaisro teritorijoje esančios medienos tūris. A.Feser trečiadienį sakė, kad galėtų būti parduota keliasdešimt tūkstančių kubinių metrų medienos, vieno kubinio metro kaina turėtų siekti apie 14 litų.

Ji taip pat teigė, kad direkcija per gaisrą patirtoms išlaidoms – degalams, technikai – yra gavusi 45 tūkst. litų iš Bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo programos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.