Policija rūpinosi dviem pasiklydusiais angliakalbiais berniukais

Į sostinės 4-ąjį policijos komisariatą pristatyti pasiklydę berniukai atrodė išsigandę, tad jais pasirūpinti teko policijos pareigūnėms.

Vilniaus policija pasirūpino dviem iš stovyklos išėjusiais ir pasiklydusiais angliakalbiais berniukais.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus policija pasirūpino dviem iš stovyklos išėjusiais ir pasiklydusiais angliakalbiais berniukais.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2014, 7:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:57 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, antradienį apie 11 val. 35 min. moteris, važiuodama Stepono Batoro gatve, Vilniuje, ant tilto virš upės, pastebėjo bėgiojančius du maždaug trejų metų amžiaus berniukus. Moteris liko neabejinga, sustojo, priėjusi prie berniukų, juos užkalbino. Nedelsdama paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir pranešė policijai apie situaciją, patvirtino, kad berniukai vieni, kalba angliškai. Pranešėja pasiliko su berniukais ir palaukė, kol privažiuos pareigūnai. Berniukai buvo pristatyti į sostinės ketvirtąjį policijos komisariatą.

Komisariate berniukais pasirūpino Viešosios policijos skyriaus vyresnioji specialistė Jelena Bulgakova, informavusi apie šią situaciją Vilniaus miesto Vaiko teisių apsaugos skyrių bei paprašė pagalbos ieškant berniukų tėvų.

Kolegos patruliai per tą laiką surado moterį, pas kurią buvo apsistoję berniukai. Moteris pasisakė esanti stovyklos auklėtoja ir paprašė grąžinti vaikus, tačiau nesugebėjo pasakyti nei vaikų vardų, nei kitų asmens duomenų, painiojosi aiškindama įvykio aplinkybes. Pareigūnei kilo įtarimų, kad moteris gali meluoti, todėl vaikų negrąžino.

Moteris, nieko nepaaiškinusi, išbėgo į komisariato kiemą, vėliau sugrįžusi nurodė vienos iš berniukų mamų telefoną. Pareigūnei paskambinus nurodytu telefonu, atsiliepė vieno jų mama, ji pasakė savo bei savo vaiko vardą ir pavardę. Moteris paaiškino, kad nuo birželio mėnesio jos sūnus lanko stovyklą. Pareigūnė jai pranešė, kad vaikai, išėję iš stovyklos, pasiklydo, ir paprašė jos, kad padėtų išaiškinti kito berniuko tėvus. Tėvų buvo paprašyta atvykti į komisariatą su savo ir sūnaus asmens dokumentus. Netrukus paaiškėjo ir antro berniuko tėvai.

Visą tą laiką su mažamečiais vaikais bendravusios pareigūnės sugalvojo jiems įvairų užsiėmimų, žaidimų, o mažieji „paklydėliai“ demonstravo savo piešimo sugebėjimus. Atvykę berniukų tėvai rado juos geros nuotaikos, patenkintus ir linksmus.

Tėvai dėkojo pareigūnams už profesionalų darbą ir rūpestingą elgesį su jų atžalomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.