„Šimtukininkams“ ministras linkėjo idėjas realizuoti Lietuvoje

Penktadienį apdovanodamas geriausiai brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus bei profesinių mokyklų absolventus švietimo ir mokslo ministras jiems linkėjo savo idėjas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2014, 2:01 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:31 AM

Valdovų rūmuose ministras Dainius Pavalkis ir premjeras Algirdas Butkevičius pagerbė moksleivius, kurių žinios per brandos egzaminus buvo įvertintos trimis ar daugiau šimtukų.

Šiais metais tris ir daugiau šimtukų gavo 55 abiturientai ir 8 profesinio mokymo įstaigų absolventai.

„Galiu drąsiai sakyti, kad Jūs esate Lietuvos turtas ir pasididžiavimas. Mūsų šalies ateitis priklauso veržliems protams. Linkiu, kad būtent Lietuvoje realizuotumėte savo idėjas ir sumanymus“, - sakė ministras, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Premjeras savo ruožtu ragino apdovanotuosius profesiją rinktis atsakingai.

„Rinkitės atsakingai – ir proto, ir širdies balso įsiklausydami. Nes tik mėgstamas darbas atneša gerus rezultatus, teikia jį dirbančiam žmogui pasitenkinimą, sukuria teigiamą atmosferą. Linkiu kuo geriausio pasirinkimo, linkiu visų jūsų norų ir lūkesčių išsipildymo“, – šventėje kalbėjo A.Butkevičius.

Pasak ŠMM, šiemet bent vieną šimto balų įvertinimą gavo daugiau nei 1 tūkst. mokinių.

Penkis egzaminus šimtukais išlaikė Mantas Pajarskas iš Vilniaus licėjaus. Dar šeši abiturientai šiemet šimto balų įvertinimą gavo iš keturių valstybinių brandos egzaminų: Audrius Malelė ir Vytautė Boreikaitė iš Vilniaus licėjaus, Elzė Atroškevičiūtė iš Vilniaus Žirmūnų gimnazijos, Matas Grigaliūnas iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos, Neringa Jucevičiūtė iš Jurbarko Antano Giedraičio-Giedraus bei Giedrė Širvinskaitė iš Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijų.

Brandos atestatui gauti mokiniai privalo išlaikyti bent du brandos egzaminus. Vienas iš jų – lietuvių kalbos ir literatūros – privalomas.

Iš viso prašymus laikyti brandos egzaminus šiemet pateikė 38,5 tūkst. kandidatų - beveik 1,5 tūkst. mažiau nei 2013-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.