Darbo partijos sąskrydis – be patriarcho Viktoro Uspaskicho

Varnių (Telšių r.) pašonėje telkšančio Lūksto ežero pakrantę nuo penktadienio apgulė mėlynai balta minia – čia į jubiliejinį, dešimtąjį, sąskrydį susirinko Darbo partijos nariai.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 12, 2014, 11:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:41 AM

Į paežerėje esančią stovyklą suvažiavo per 2500 žmonių – į kvietimą atsiliepė 58 iš 59 partijos skyrių.

Šįkart darbiečiai linksminosi be savo patriarcho Viktoro Uspaskicho. Pernai partijos vairą Loretai Graužinienei perleidęs ir į garbės pirmininkus pasitraukęs politikas bendrapartiečiams tik perdavė linkėjimų.

Neoficialiais duomenimis, V.Uspaskichas į sąskrydį neatvažiavo, nes yra išvykęs į Rusiją.

Lūksto pažerėje susirinkę darbiečiai visą šeštadienį laukė oficialaus atidarymo, nes partijos vadovai dalyvavo prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijoje ir stovykloje pasirodė tik vakare.

Sąskrydžio dalyviai nenuobodžiavo – dalyvavo krepšinio, futbolo, tinklinio, virvės traukimo, žūklės, šachmatų varžybose. Darbiečiams pasisekė, nes neiškrito nė vienas lietaus lašas.

Šeštadienį vakare pasirodžiusi Seimo pirmininkė L.Graužinienė aplankė kiekvieno partijos skyriaus stovyklą, padalijo dovanų.

Per oficialiąją dalį ant scenos pakilusi L.Graužinienė palinkėjo bendrapartiečiams pasilinksminti iš širdies: "Aišku, ir sulaukti gero ryto".

Darbo partijos narius pasveikino premjeras Algirdas Butkevičius. Socialdemokratų lyderis įteikė L.Graužinienei dovanų dėžę su įvairiais įrankiais, veržlėmis ir pasaga – kad koalicija ilgai gyvuotų. „Neturime kitos išeities, tik būti kartu“, - pokštavo ministras pirmininkas.

Dar didesnių ovacijų sulaukė scenoje pasirodęs skandalingasis Petras Gražulis. Neapykanta netradicinės seksualinės orientacijos žmonėms trykštantis politikas padovanojo L.Gražinienei marškinėlius su garsiąja fraze „Už Lietuvą, vyrai!“

„Linkiu, kad į kitą sąskrydį čia kartu susirinktų partija „Tvarka ir teisingumas“ ir Darbo partija“, - miniai pataikavo P.Gražulis.

Po oficialių sveikinimų į posėdį susirinkusi Darbo partijos taryba nusprendė į žemės ūkio ministrės postą deleguoti Virginiją Baltraitienę, o savivaldos ir Seimo rinkimų štabo vadovu išrinktas V.Gapšys.

Šeštadienio vakarą sąskrydžio dalyviams koncertavo Inga Valinskienė, Džordana Butkutė, grupė „Tabasco“.

Po koncerto minia susibūrė prie ekrano ir stebėjo pasaulio futbolo čempionato dvikovą mažajame finale tarp turnyro šeimininkų brazilų ir olandų.

Sąskrydis baigsis sekmadienį popiet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.