Vyriausybės nariai viceministrų klausimu laukia STT išvadų

Ministrų Kabineto nariai

Ministrų Kabineto nariai sutartinai žada viceministrus tvirtinti tik sulaukę Specialiųjų tarnybų išvadų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Ministrų Kabineto nariai sutartinai žada viceministrus tvirtinti tik sulaukę Specialiųjų tarnybų išvadų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:39 PM

„Planuojame artimiausiu metu, tačiau, be abejo, pirmiausiai reikia gauti specialiųjų tarnybų išvadas“, - klausiamas apie viceministrų skyrimą, sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Analogiškus atsakymus pateikė ir ūkio ministras Evaldas Gustas bei kultūros ministras Šarūnas Birutis. Visose trijose ministerijose keisti viceministrų skaičiaus neplanuojama.

Finansų, kultūros ir ūkio viceministrų skaičius nesikeis 

Finansų, kultūros ir ūkio ministrai sako, kad naujas komandas tvirtins, gavę pažymas dėl būsimų viceministrų reputacijos, o jų skaičius nesikeis. 

„Pas mus kadangi jų nedaug ir kiekvienas turi savo sritis, o darbų apimtys yra didelės, tai pas mus skaičius išliks tas pats. (...) Juos patvirtinsiu tada, kai gausiu pažymas iš atitinkamų institucijų“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė kultūros ministras Šarūnas Birutis. 

Finansų ministras Rimantas Šadžius taip pat teigė, kad viceministrus tvirtins artimiausiu metu, o jų skaičius keistis taip pat neturėtų. 

„Planuojame (tvirtinti. - Red.) artimiausiu metu, tačiau, be abejo, pirmiausiai reikia gauti specialiųjų tarnybų išvadas. (...) Kol kas aš neplanuoju, kad Finansų ministerijoje keistųsi (viceministrų. - Red.) skaičius“, - Vyriausybėje žurnalistams sakė R.Šadžius. 

Ūkio ministras Evaldas Gustas taip pat teigė, kad viceministrų komandą tvirtins, gavęs specialiųjų tarnybų išvadas bei rekomendacijas. Anot jo, viceministrų skaičius nesikeis. 

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį teigė, kad ministrams buvo nurodyta kitais metais 5 proc. sumažinti valdymo išlaidas bei viceministrų skaičių. Jis vylėsi, kad viceministrų skaičius bus pakoreguotas per šiuos metus. 

2012 metais pradėjus dirbti A.Butkevičiaus Vyriausybėje, kai kuriose ministerijose buvo padidintas viceministrų  skaičius. Tuomet papildomai įsteigta beveik dešimt viceministrų  etatų. Šis žingsnis daugiausia grįstas tuo, kad Lietuva turėjo pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Pirmininkavimas baigėsi 2013 metų gruodžio 31 dieną. 

Praėjusią savaitę savo postus paliko finansų viceministrai Edmundas Žilevičius, Aloyzas Vitkauskas, Algimantas Rimkūnas bei „tvarkietis“ Vytautas Galvonas. Iš ūkio viceministrų postų savo noru pasitraukė Rasa Noreikienė, Marius Skarupskas bei paskirtasis aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas. 

Iš kultūros viceministrų pasitraukė nepartinis Romas Jarockis, socialdemokratų deleguotas Darius Mažintas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotas Edvardas Trusevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.