Darbo partija dėl viceministrų apsispręs kitą savaitę

Iki atostogų nespės

Darbo partijos vadovė ir Seimo pirmininkė L.Graužinienė pirmadienį sakė, kad Ž.Juodkienė nebedirbs energetikos ministerijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Darbo partijos vadovė ir Seimo pirmininkė L.Graužinienė pirmadienį sakė, kad Ž.Juodkienė nebedirbs energetikos ministerijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2014, 5:48 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:32 PM

„Valdantieji sutarė, kad Darbo partija turės užsienio reikalų viceministrą, o socialdemokratai - žemės ūkio viceministrą“, - BNS sakė Virginija Baltraitienė.

Pagal pirminį valdančiųjų susitarimą po Seimo rinkimų, Darbo partija turėjo teisę deleguoti vieną užsienio reikalų viceministrą, tačiau ministras Linas Linkevičius pasipriešino šios partijos pasiūlytam kandidatui Mantvydui Bekešiui.

Tuomet vietoj M.Bekešiaus ketvirtuoju viceministru L.Linkevičius pasirinko Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dirbusį Andrių Krivą. L.Linkevičiui „darbiečio“ nepriėmus į Užsienio reikalų ministeriją, socialdemokratai negalėjo skirti savo žmogus į žemės ūkio viceministrus.

Darbo partijos atstovai neslepia M.Bekešių vėl siūlysiantys į užsienio reikalų viceministrus.

M.Bekešius šiuo metu eina Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovo pareigas.

Iki atostogų nespės

Darbo partija dėl jos kandidatų į energetikos ir žemės ūkio viceministrus apsispręs kitą savaitę. Tai reiškia, kad iki premjero Algirdo Butkevičiaus atostogų nebus spėta suformuoti viceministrų komandos.

„Liepos 30-ąją vyks partijos prezidiumas ir tada bus apsispręsta“, - antradienį sakė „darbiečių“ frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigė, kad ji dėl dviejų viceministrų apsispręs irgi kitą savaitę. Živilei Pinskuvienei bei Mindaugui Kuklieriui ji nesiūlys užimti šių postų.

„Kitiems (ministrams. - Red.) buvo lengva - jiems nereikėjo ieškoti ir rinktis, nes tvirtino senuosius (viceministrus. - Red.)“, - teigė V.Baltraitienė.

Ji taip pat pabrėžė kol kas nė su vienu kandidatu nekalbėjusi apie galimybę tapti viceministrais: „Dviem metams ateiti į valstybės tarnybą ar kitur ne kiekvienas sutinka“.

V.Baltraitienė sakė gavusi ne vieną pasiūlymą viceministrais skirti žemės ūkio verslo lyderius.

„Tada bus dar didesnis susipriešinimas, ieškau neutralių žmonių“, - tvirtino ministrė. Pasak jos, vienas viceministras turėtų išmanyti gyvulininkystę, o kitas - ekonomiką, vadybą, vadovavimą projektams.

V.Gapšys dar kartą patvirtino, kad partijos deleguota Žydrūnė Juodkienė nebedirbs energetikos viceministre: „Yra kiti kandidatai“. Pasak jo, svarstomos 3-4 kandidatūros: „Tas sąrašas keičiasi“.

Paklaustas, ar visi kandidatai susiję su energetika, jis tikino, kad „visi yra pakankamos kompetencijos“.

Parlamentinės Energetikos komisijos vadovas Kęstutis Daukšys teigė, kad kad tarp kandidatų yra ir moterų.

Klausiamas, kodėl neatsižvelgia į premjero norą iki jo atostogų pradžios galutinai suderinti viceministrų kandidatūras, frakcijos vadovas teigė, kad pagal partijos taisykles jie turi būti tvirtinami prezidiumo.

„Kaip jis (premjeras. - Red.) tą pritarimą duos, nežinau. Gal telefonu“ - teigė V.Gapšys.

Valdantieji pirmadienį Politinėje taryboje paskelbė sutarę, kad viceministrai bus skiriami tik pritarus premjerui. Anot A.Butkevičiaus, dėl viceministrų turėtų būti nuspręsta šią savaitę, nes kitą savaitę jis pradeda atostogauti.

Darbo partijos vadovė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį sakė, kad Ž.Juodkienė nebedirbs energetikos ministerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth