Premjeras nenusileidžia dėl R. Cytackos: „Nepritarsiu“

Premjeras Algirdas Butkevičius nenusileidžia savo koalicijos partnerio, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio spaudimui dėl Renatos Cytackos grąžinimo į energetikos viceministrės pareigas ir teigia šiai kandidatūrai nepritarsiantis.

A.Butkevičius dėl R.Cytacko nežada nusileisti.
A.Butkevičius dėl R.Cytacko nežada nusileisti.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-22 11:21, atnaujinta 2018-02-11 19:50

„Ne ponas Tomaševskis formuoja Vyriausybės kabinetą. Jis tik gali, kaip partijos vadovas, rekomenduoti žmones, bet jeigu ministras kandidatūras pateiks man, o tai privalo padaryti, tikrai šitai kandidatūrai nepritarsiu“, – sakė A.Butkevičius antradienį interviu LRT radijui.

Kalbėdamas bendrai apie viceministrų tvirtinimo procesą, premjeras teigė, kad jau beveik visi ministrai yra numatę savo viceministrus.

„Šiuo metu yra duoti paklausimai Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), nes, kaip niekada, po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šita Vyriausybė labai atidžiai atrenka žmones, kurie dirbs Vyriausybės kabinete – viceministrus, patarėjus ir ministrų padėjėjus . Nuo 2013 m. pradėjo veikti Kriminalinės žvalgybos įstatymas. Anksčiau visos pažymos buvo išduodamos tik pagal korupcijos prevencijos teisės aktus, ir tam tikra informacija, kuri buvo vadinama operatyvine, ji niekada nebuvo naudojama. Tai, manau, padarytas didžiulis lūžis atrenkant specialistus“, – kalbėjo A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.