Šimtukininkas pelnė medalį ir tarptautinėje olimpiadoje

Penkis šimtukus brandos egzaminuose gavęs Vilniaus licėjaus dvyliktokas Mantas Pajarskas iš 26-osios tarptautinės informatikos olimpiados Taibėjuje, Taivane, grįžo su bronzos medaliu.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-22 14:45, atnaujinta 2018-02-11 19:39

Bronzos medalį iš olimpiados taip pat parveža ir vienuoliktokas Domantas Jadenkus iš Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos.

Olimpiadoje dalyvavo dar du Lietuvos moksleiviai. Iš viso tarptautinėje informatikos olimpiadoje Taivane dalyvavo 311 mokinių iš 82 šalių.

Medalių laimėtojai olimpiadai ruošėsi Vilniaus universiteto Šeštadieninėje informatikos olimpiadininkų mokykloje. Komandai vadovavo dr. Jūratė Skūpienė (Vilniaus universitetas) bei 2014 metų Baltijos šalių informatikos olimpiados, vykusios Lietuvoje, techninio komiteto vadovas Motiejus Jakštys.

Jau antrus metus iš eilės vieno iš šešių dalyviams duodamų spręsti uždavinių autorius yra lietuvis Vytautas Gruslys, Kembridžo universiteto doktorantas. Jo uždavinys „Geležinkelis“ buvo pateiktas olimpiados dalyviams pirmąją sprendimo dieną. V.Gruslys buvo pakviestas į 2014 m. olimpiados mokslinį komitetą ir kartu su komanda vyko į Taibėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.