Brangių švieslenčių šeimininkai sutrikę – ką jose rašyti?

Kas turi būti parašyta informacinėse švieslentėse? Tokį klausimą

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 26, 2014, 8:30 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:32 PM

Kvailas klausimas. Lygiai taip pat būtų galima paklausti vairuotojų – koks šviesoforo signalas turėtų degti jums artėjant prie sankryžos?

Įmonė vairuotojų taip pat klausė, ar jie skaito informacinių švieslenčių pranešimus, naiviai tikėdamasi, kad kas nors atsakys teigiamai.

Taip pat „Susisiekimo paslaugos“ teiravosi, ar vairuotojai spėja perskaityti pranešimus švieslentėse, ar aktuali informacija apie eismo ribojimo priežastis, ką vertėtų rodyti, kai nėra svarbios, aktualios informacijos apie grūstis ar kliūtis vairuotojams?

Penktadienio rytą švieslentėje Laisvės prospekte degė užrašas „Prisisekite saugos diržus!“, liudijantis, kad 1,6 mln. litų trylikai informacinių stendų buvo tiesiog iššvaistyti.

Kokia nauda iš tokio sakinio, kai už puskilometrio, ties Savanorių prospekto transporto žiedu, didėjo transporto grūstis, nes pirmojoje eismo juostoje pasibučiavo du automobiliai?

Bet švieslentė tylėjo, neišduodama, kad vairuotojams geriausia persirikiuoti į kitą eismo juostą.

Negi „Susisiekimo paslaugose“ nėra žmonių, suprantančių, kad švieslentėse turi būti aktuali informacija, o ne beprasmiai užrašai apie saugos diržus, saugų atstumą ir greitį?

Vis dėlto gerai, kad švieslenčių šeimininkė susizgribo taisyti padėtį. Bet blogai, kad ir vertinga informacija vairuotojams bus nepasiekiama. Tai įrodė žurnalistų atliktas eksperimentas.

Dar prisimename vasaros pradžios avariją, kai Geležinio Vilko gatvėje sunkvežimis, pralaužęs užtvarus, nuskriejo nuo viaduko.

Ar galėjo vairuotojas prieš avariją perskaityti informacinį pranešimą, kad jo kelyje laukia kliūtis ir teks persirikiuoti?

Paaiškėjo, kad važiuojant leistinu greičiu į kelią ir ženklus žvelgiančiam vairuotojui neįmanoma perskaityti švieslentėse mirgančių pranešimų. Viename sakinyje būna daugybė santrumpų, jis išdėstytas per kelias eilutes. Priartėjęs prie švieslentės vairuotojas pradeda skaityti įspėjimą, bet tuo metu tekstas pasikeičia.

Tad kokia ateitis laukia švieslenčių? Gal apklausoje dalyvaujančių vairuotojų atsakymai įkrės proto jų šeimininkams?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.