Lenkų rinkimų akcija nesirengia ieškoti pamainos R.Cytackai

Nors premjeras Algirdas Butkevičius atostogų išėjo ramus, kad energetikos viceministrė Renata Cytacka nebegrįš į darbą, ją delegavusi Lenkų rinkimų akcija nelinkusi ieškoti pamainos skandalingai pagarsėjusiai veikėjai.

V.Tomaševskis stkakliai tvirtina, kad premjeras A.Butkevičius jam yra pažadėjęs palikti R.Cytacką energetikos viceministre, todėl kitos kandidatūros į šį postą neieško.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Tomaševskis stkakliai tvirtina, kad premjeras A.Butkevičius jam yra pažadėjęs palikti R.Cytacką energetikos viceministre, todėl kitos kandidatūros į šį postą neieško.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jul 30, 2014, 7:47 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:53 PM

Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis antradienį pakartojo, kad nesiūlys kito kandidato vietoje R.Cytackos. „Sprendimai buvo padaryti prieš dvi savaites. Su premjeru buvo sutarta, kad jis neprieštaraus R.Cytackos kandidatūrai. Aš tikiu, kad jis laikysis žodžio ir kito kandidato mes neieškome“, - portalui lrytas.lt sakė europarlamentaras.

V.Tomaševskis atsisakė komentuoti viešai nuskambėjusius A.Butkevičiaus priešingus teiginius esą R.Cytacka negali dirbti energetikos viceministre dėl nepakankamos kompetencijos. „Mes buvome sutarę ir man tai svarbiausia, o visi vieši pasisakymai man nelabai įdomūs“, - kalbėjo vienos iš valdančiųjų partijų lyderis.

Anot V.Tomaševskio, Vyriausybės vadovo pažadas neprieštarauti R.Cytackos kandidatūrai esą buvo išsakytas per jo susitikimą su A.Butkevičiumi, kuriame dalyvavo ir Lenkų rinkimų akcijos frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė.

Pastaroji antradienį atsisakė komentuoti, kaip vyksta naujos energetikos viceministrės paieškos. „To turėtumėte klausti pirmininko“, - pareiškė parlamentarė ir skubiai išjungė telefoną.

Iškilus konfliktui dėl R.Cytackos, valdančiųjų partijų politinėje taryboje praėjusią savaitę buvo sutarta, kad visos viceministrų kandidatūros bus derinamos su premjeru. Šaltinių teigimu, V.Tomaševskis buvo vienintelis, kuris nepritarė šiam susitarimui.

Apie šį susitarimą praėjusį antradienį buvo informuotas ir į aklavietę patekęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Pastarasis nekomentuoja, kaip elgsis dėl R.Cytackos, dėl kurios rūpesčių Lenkų rinkimų akcijos deleguotam ministrui jau kyla bemaž nuo darbo pradžios.

Socialdemokratų lyderis ne kartą priekaištavo Energetikos ministerijos vadovui dėl pavaldinės elgesio. Premjerui jis turėjo aiškintis dėl R.Cytackos viešo laiško, kuriame ji melage išvadino prezidentę, be to, viceministrė keliskart per valstybines šventes neiškėlė vėliavos.

Energetikos ministerija kol kas neturi nė vieno viceministro.

Į kitą laisvą viceministro postą kandidatą turi pasiūlyti Darbo partija. Jos deleguota buvusi viceministrė Žydrūnė Juodkienė pateko į vadinamąjį juodąjį sąrašą ir Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė viešai pareiškė, kad Ž.Juodkienė nepretenduoja grįžti į buvusias pareigas. Tačiau kas ją pakeis kol kas nėra aišku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.