Palinkėkite ilgo ligoto gyvenimo!

Sirgalius. Manote, kad šis žodis tinka tiktai krepšinio ar futbolo aistruoliui? Anaiptol.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 30, 2014, 10:25 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:48 PM

Sirgaliais drąsiai galima vadinti įstatymus pažeidusius pareigūnus, korumpuotus valdininkus ar kyšininkus valstybės tarnautojus. Sučiupti jie serga ilgus mėnesius ar net metus.

Mojuojantį nedarbingumo pažymėjimu sirgalių iš tarnybos juk neatleisi.

Sirgalius yra ir Vilniaus klinikinės ligoninės direktorius H.Ulevičius, nors atrodytų – jam sirgti mažiausiai tinka. Tačiau išgirdęs apie tai, kad jo vadovaujama gydymo įstaiga bus sujungta su kita ir mediko laukia atleidimas, H.Ulevičius susirgo. Ir serga jau kelis mėnesius.

Tiesa, H.Ulevičius nėra sirgalius rekordininkas. Jam, pavyzdžiui, toli iki Pravieniškių gydymo ir pataisos namų direktoriaus R.Kalendros, kuris, pradėjus tarnybinius patikrinimus ir jį nušalinus nuo pareigų, sirgo ilgiau nei metus.

Pusmetį sirgo ir Kauno savivaldybės Vidaus audito skyriaus vedėja S.Rožukienė, kuri nežinia kur sunaudojo 6 tūkst. litų vertės degalų.

Tokių pavyzdžių apstu. Buvusi Seimo narė A.Zuokienė bandė užsimoti prieš tokius sirgalius, bet, pasirodo, tokiai kovai nėra nei kardo, nei kalavijo. Kažkam labai patinka, kad iki šiol nėra kriterijų, pagal kuriuos pavyktų atrinkti įtartinus nedarbingumo atvejus.

Jeigu sirgalius turi proto ir nevažiuoja į užsienį, nelaiko valstybinių egzaminų, tikrintojai jo tikrai neužgrius.

A.Zuokienė tuomet prirašė krūvą raštų ministerijoms, įvairioms įstaigoms.  Bet sirgaliai ne iš kelmo spirti. Jeigu viešumon ir iškyla koks faktas, jį užglaisto gydytojų konsultacinė komisija.  Juk ji sudaroma iš medikų tos įstaigos, kuri išdavė nedarbingumo pažymėjimą sirgaliui. O varnas varnui akies nekirs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?