Žurnalistės klausimas anglų kalba sutrikdė žemės ūkio ministrę

Į Estijos žurnalistės klausimą anglų kalba naujoji žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė trečiadienį Vilniuje vykusioje spaudos konferencijoje atsakė rusiškai, nors ministrė nurodo mokanti ir anglų kalbą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:29 PM

Trečiadienį Lietuvos, Latvijos ir Estijos žemės ūkio ministrai Vilniuje tarėsi, kaip kovoti su kiaulių maru. Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje į nemalonią padėtį pateko naujoji žemės ūkio ministrė, Darbo partijos atstovė V.Baltraitienė.

Ji sulaukė klausimo iš Estijos žurnalistės anglų kalba. Neaišku, ar ministrė nevisiškai suprato, ko jos klausiama, ar nežinojo tikslaus atsakymo. Jai į ausį kažką pašnibždėjo šalia sėdėjęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.

Iškart po to į žurnalistės klausimą ministrė pradėjo atsakinėti lietuvių kalba. Užsienietė ženklais pradėjo rodyti, kad nieko nesupranta. Tuomet Žemės ūkio ministerijos atstovė paklausė, ar galima į klausimą atsakyti rusiškai. Sulaukusi teigiamo atsakymo, ministrė į estės klausimą atsakė rusiškai.

Priminsime, kad anglų kalbos mokėjimą prezidentė Dalia Grybauskaitė laikė vienu atrankos kriterijų ieškant ministrų.

Savo gyvenimo aprašyme žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė nurodo mokanti anglų, rusų ir vokiečių kalbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.