Gūžynėse – Vyriausybės staigmena

Premjeras A.Butkevičius prieš atostogas sakė, kad niekas jam negalės prisiskambinti, net artimiausi bičiuliai ir bičiulės. Tik prezidentė D.Grybauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jul 31, 2014, 7:32 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:15 PM

Padariniai – lyg ant delno. Vyriausybė nuo karščio nuleipusiai Lietuvai drėbtelėjo naujieną – pasirašytas „tarpinės bendrovės“ dėl naujos atominės elektrinės Visagine statybų memorandumas su tuo pačiu Japonijos koncernu „Hitachi“, kuris dar nuo konservatorių valdymo nekantriai trypčiojo.

Po tokios naujienos, nepaisant premjero nepasiekiamumo, jo paties partijoje, dar neatvėsusioje po Prezidentūrai prapiltos viceministrų istorijos, turėtų kilti nemažų verpetų.

Juk kas vyko iki šiol? Iškart po Seimo rinkimų tuomet dar būsimasis premjeras A.Butkevičius aiškino, kad referendume balsavo prieš atominę elektrinę iš principo, turėdamas galvoje konservatorių projektą. Po to skelbė, kad jis bus išmestas į šiukšlių dėžę, o atominė, jei ir bus statoma, tai kur nors Elektrėnuose.

O vėliau prasidėjo tupinėjimai aplink šį dešiniųjų paveldą: „Skaičiuosime, žiūrėsime, jeigu sumažinsime kainą, statysime, o gal ir vis dėlto ne.“

Net paties A.Butkevičiaus vadovaujami socialdemokratai ėmė niršti ir net viešai reikalavo, kad tie šokiai kuo greičiau baigtųsi, būtų vykdoma per referendumą žmonių pareikšta valia (elektrinei – „ne“) ir tas projektas uždarytas.

Kai atrodė, kad tokias gūžynes, nuo kurių daug kas pavargo, Vyriausybė sėkmingai žais iki pačios kadencijos pabaigos, staiga pokšt – „tarpinė bendrovė“.

Aišku, gali būti, kad tai tiesiog nauja veiklos imitavimo forma, kuri nieko konkretaus nežada.

Tačiau vis dėlto bent simboliškas žingsnis į priekį – tiktai ta linkme, kurios nori opozicija ir Prezidentūra, o ne pagrindinė valdančioji partija ir didelė dalis jos rinkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.