Egipte paslaptingai dingęs lietuvis grįžo į gimtinę

Visą savaitę vilnietė Tatjana gyveno lyg ant adatų – ji nežinojo, ar atsiras Egipte pradingęs jos sūnus. 38 metų vyras, ištiktas sunkaus priepuolio ir atsigavęs po jo, paspruko neatsiskaitęs su vietos ligonine ir kelias dienas motina nieko apie jį nežinojo. Vyrą sulaikė Egipto policija. Artimieji vylėsi, kad pirmadienio vėlų vakarą jis pasieks Lietuvą. Taip ir nutiko. Vyriškis vėlų pirmadienio vakarą parskrido į Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Sep 8, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:15 PM

Prieš skrydį vyriškį turėjo apžiūrėti gydytojas ir pateikti savo išvadą, ar jo sveikatos būklė leidžia keliauti lėktuvu. Vilnietį vėl ištiko priepuolis, jis tapo neramus ir buvo nuvežtas į ligoninę. Tačiau visgi lietuvis buvo parskraidintas.

Kaip pasakojo Egipte įstrigusio vyriškio motina Tatjana, prieš kelias dienas, kai sūnų jau buvo sulaikiusi policija, kalbėjusi su juo.

„Sūnus pasakė, kad jam atrodo, jog jis yra areštinėje“, – pasakojo Tatjana.

Pasak jos, sūnus suprato, apie ką kalba, ji nepajuto, kad jo sąmonė būtų sutrikusi.

Su ligonine motina atsiskaitė: pervedė 800 dolerių. Tad medikai atidavė Lietuvos piliečio dokumentus. Kur jis leido pastarąsias dienas, motina nežino.

Lrytas.lt priemana, kad internetu įsigijęs „Tez Tour“ kelionę į Hurgadą, Tatjanos sūnus į saulėtąjį Egiptą išvyko rugpjūčio 25-ąją. Jau kitą dieną jis iš Hurgados turistiniu autobusu leidosi į Kairą žiūrėti piramidžių. Galbūt dėl didelio karščio vyrą ištiko priepuolis.

„Tez Tour“ atstovai pasirūpino, kad vilniečiui buvo suteikta skubi medicinos pagalba. Kai Petras atgavo sąmonę ir pasijuto geriau, jis buvo parvežtas į viešbutį.

Tačiau vėliau sveikata vėl pašlijo ir poilsiautojui iš Lietuvos dar sykį buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba – jis buvo neramus, sunkiai suvaldomas.

Poilsiautojo motiną Lietuvoje telefonu susirado „Tez Tour“ darbuotojai ir pranešė apie jos sūnų lydinčias nelaimes Egipte.

Sunerimusi moteris išsyk paskambino turizmo bendrovės darbuotojui Egipte. Šis laužyta rusų kalba jai papasakojo, kad sūnus sunkiai suvokia, kur esa, visiškai nesiorientuoja aplinkoje.

Prabėgus kelioms dienoms, motina su savo suaugusia atžala jau bendravo ir be tarpininkų – susirašinėjo socialiniame tinkle „Facebook“. Tuomet, anot jos, jis jau suprato esantis Hurgadoje.

Sūnus motinai parašė, kad už antrąjį vizitą pas gydytojus teks mokėti 800 dolerių, o jis tokios sumos neturintis.

„Jis jau viską suprato, pasakojo, kad juo rūpinasi gydytojai. Aš paklausiau, kam reikia pinigų, jei jis draudimą buvo įsigijęs. Sūnus sakė, kad tokios paslaugos neįskaičiuotos į draudimą. Vėliau ryšys nutrūko“, – kalbėjo moteris.

Kitą dieną Tatjanai ir sūnui vėl pavyko susisiekti, jis teiravosi, ar motina pervedė pinigų.

Tatjana iš pradžių svarstė, kad pinigus derėtų pervesti „Tez Tour“, kurio atstovai ir atsiskaitytų su ligonine. Tačiau motina nutarė kliautis savo sūnumi ir pinigus pervedė jam į sąskaitą.

Ligoninės darbuotojai palydėjo sustiprėjusį vilnietį iki bankomato. Tačiau, užuot atidavęs paimtus pinigus ligoninės atstovams, vilnietis paspruko. Kur jis šiuo metu, nežino nei motina, nei „Tez Tour“ atstovai, nei Lietuvos ambasados Kaire darbuotojai.

„Egipte 800 dolerių – didelė suma. Maža kas nutiko“, – apie galėjusias sūnui kilti grėsmes praėjusią savaitę, kai sūnus dar nebuvo rastas, kalbėjo vilnietė Tatjana.

Pasak jos, sūnui kelionės nebuvo naujiena. Neseniai jis grįžo iš Norvegijos – ten daugiau nei dešimtmetį dirbo vairuotoju. Moteris tikino, kad ligos – nei fizinės, nei dvasinės – sūnaus nekankino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?