Pasirodys nauja V. Adamkaus dienoraščių knyga

„Pareigos, kurios nesibaigia. Prezidento dienoraščiai“ – taip vadinasi kitų metų pradžioje pasirodysianti Prezidento Valdo Adamkaus dienoraščių ir atsiminimų knyga, kurioje pasakojama apie pastarųjų penkerių metų Lietuvos politinio ir visuomeninio gyvenimo įvykius. Knygą planuojama pristatyti kitų metų Vilniaus knygų mugėje.

V.Adamkaus knyga „Paskutinė kadencija“, pasirodžiusi 2011-aisiais ir atskleidusi daug iki tol neiškilusių politinio šalies gyvenimo detalių, sulaukė itin didelio visuomenės dėmesio.<br>T.Bauro nuotr.
V.Adamkaus knyga „Paskutinė kadencija“, pasirodžiusi 2011-aisiais ir atskleidusi daug iki tol neiškilusių politinio šalies gyvenimo detalių, sulaukė itin didelio visuomenės dėmesio.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:09 PM

Pasak knygos bendraautoriaus, žurnalisto Valdo Bartasevičiaus, nors naujasis leidinys daugiausia paremtas Prezidento dienoraščiais, čia taip pat galima atrasti jo samprotavimų ir apmąstymų ne tik apie šių dienų aktualijas, bet ir apie politiko likimą bei žmogaus gyvenimą.

„Dienoraščiai aprėpia pastaruosius 5 metus, kai V.Adamkus jau neina prezidento pareigų, tačiau įrašytuose pokalbiuose Prezidentas kalbėjo apie visą savo gyvenimą, apie savo politinę patirtį, apie dvi prezidento kadencijas. Knygoje yra ir platesnių apibendrinimų apie politiko likimą, žmogaus gyvenimą. Ji yra visiškai atvira, Prezidentas V.Adamkus, artėjantis prie 88 metų, jau gali drąsiai apibendrinti savo gyvenimą, nesidairydamas, kas ką pagalvos, kas ką pasakys, todėl atvirumo tikrai yra pakankamai“, – sako knygos bendraautoris V.Bartasevičius.

Anot jo, net ir baigęs eiti prezidento pareigas, V.Adamkus išliko aktyvus, visada buvo visuomenės ir politinio gyvenimo sūkuryje, daug keliavo.

V.Adamkaus knyga „Paskutinė kadencija“, pasirodžiusi 2011-aisiais ir atskleidusi daug iki tol neiškilusių politinio šalies gyvenimo detalių, sulaukė itin didelio visuomenės dėmesio. Generalinė prokuratūra dėl jos kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) su prašymu išsiaiškinti, ar Prezidentas neatskleidė valstybės paslapties. Su buvusiu Prezidentu dėl knygoje minimų faktų bylinėjosi ir „darbietė“ Dangutė Mikutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.