R. Balnienė aplaidumu kaltina savo darbuotojus

Papeikimą gavusi Turizmo

Turizmo departamento direktorei R.Balnienei skirtas papeikimas.<br>M.Kulbio nuotr.
Turizmo departamento direktorei R.Balnienei skirtas papeikimas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:48 PM

„Manau, kad galbūt tai yra rinką prižiūrinčių departamento darbuotojų kaltė. Papeikimo neskųsiu, tačiau ką darysiu, dar nežinau. Nenorėčiau daugiau komentuoti“, – BNS sakė R.Balnienė.

Ūkio ministras Evaldas Gustas tarnybinę nuobaudą pareigūnei skyrė už aplaidumą nesiėmus būtinų veiksmų dėl bankrutuojančio kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ veiklos.

Departamento direktorė liepą pareiškė, kad jos vadovaujama įstaiga neprivalo domėtis kreditų biurų duomenimis apie įmonių finansinę padėtį, todėl įstaiga neprisiima atsakomybės dėl beveik tūkstančio klientų pinigus iššvaisčiusios „Go Planet Travel“ žlugimo.

R.Balnienė anksčiau tvirtino, kad visi turizmo kelionių organizatoriai prižiūrimi tinkamai, o atsakomybė tenka bendrovės akcininkams ir vadovams.

Preliminariai skaičiuojama, kad nuo „Go Planet Travel“ nukentėjo apie 1 tūkst. turistų. Netrukus po to apie savo nemokumą pranešė per akcininkus susijusi įmonė „Go Baltic Travel“, o praėjusią savaitę žlugo dar viena kelionių organizatorė „Neoturas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.