„Kauno naktų“ linksmybės pavirto tamsiomis pagiriomis

„Laikinoji sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Pekarskaitė

Sep 12, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:15 PM

Visą savaitę mieste netilo pašaipos dėl praėjusį savaitgalį vykusio, bet ne visai pavykusio jaunimo naktinio pasismaginimo, pavadinto tiesiog „Kauno naktys“. Penktą kartą vykusio šio renginio globėjas buvo pats Kauno meras A.Kupčinskas.

Meras naktiniuose renginiuose nedalyvavo, bet ir nesisielojo, kad nepamatė blondinių rankų lenkimo čempionato, pilvo šokių ar burbulų leidimo fiestos. Pastaroji, beje, politikams galėtų būti privaloma, nes puikiai parodo, kaip iš beveik nieko galima išpūsti spalvotą viziją, kuri anksčiau ar vėliau subliūkšta.

Meras nesikrimto ir dėl praleistos progos savo akimis pamatyti nuogo berniuko skulptūros prie M.Žilinsko dailės galerijos aprengimo ceremonijos ar galimybės būti įtrauktam į įkaušusių merginų šokių sūkurį Laisvės alėjoje. Būta čia ko – neblaivių veidų jis prisižiūri dalyvaudamas reiduose į vadinamuosius pseudobarus.

A.Kupčinskui net negaila „Kauno naktims“ paremti pažadėtų 5 tūkst. litų, kuriuos, kaip vėliau viešai pareiškė meras, organizatoriams gali tekti grąžinti. Ne tiek pinigų savivaldybė yra paleidusi vėjais!

Nemigą merui varė iš visų pakampių kolegų laidomos pašaipios replikos, kad susidėjo su ciniškais ir nekultūringais naktinio renginio, kuris šiemet kažkodėl buvo pavadintas „Kultūra ir aš“, rengėjais. Pastarieji „Kauno naktų“ kritikus socialiniuose tinkluose išvadino „š...“, siūlė „pačiulpti“ ir apskritai į šuns dienas išdėjo. Suprask, visi be išimties turi džiaugtis, kad naktinė fiesta apskritai įvyko. Koks buvo renginių turinys, ar jie laiku prasidėjo, kodėl kai kurių visai nebuvo, esą nesvarbu.

Vienas „naktų“ organizatorių, H.Kupcikevičius, viešai neslėpė nesigailįs dėl socialiniuose tinkluose žaibiškai išplitusių nepagarbių žodžių renginio kritikams. Esą „Kauno naktų“ rengėjai nusileido iki juos kasmet šmeižiančių asmenų lygio ir tokiu būdu davė jiems atkirtį. Kodėl renginio kritikus vadino neišsilavinusiais, kabino nieko dėtų profesijų etiketes, ir pats nežino.

Ėmęsis globoti naktinį renginį miesto galva tikriausiai norėjo prieš kitų metų pradžioje vyksiančius mero rinkimus parodyti, kad jis yra dar jaunas ir mėgsta ne tik kareivišką košę, bet ir smagiai pasilinksminti. Nepavyko – tai nepavyko. Bus dar tų renginių.

Tačiau A.Kupčinską galima bent pagirti už tai, kad jis prisipažino klydęs, tikino, kad ateityje atidžiau žiūrės, su kuo eina obuoliauti ir ką remia.

O štai, pavyzdžiui, krikščioniškas vertybes aktyviai propaguojančios V.V.Margevičienės renginio organizatorių siūlymai „pačiulpti“ nesuglumino – politikė tikino gerai pažįstanti šiuos jaunus, esą išsilavinusius, dorus, sąžiningus žmones, net 150 litų jų organizuojamam renginiui nepagailėjo. Tiesa, politikė pažadėjo su savo pažįstamais vaikinais pasikalbėti apie bendravimo kultūrą interneto erdvėse.

„Kauno naktis“ globojo dar trys miesto tarybos narės ir 6 Seimo nariai. Visi – konservatoriai. Šių politikų, renginio globėjų, nuomonės viešoje erdvėje nebuvo. Gal ir teisingai – ką čia bepasakysi.

Nieko nauja – tapti vieno ar kito renginio globėjais politikai, ypač aukšto rango, nevengia seniai. Ne paslaptis, kad taip siekiama populiarumo. Politikui kartais geriau būti pašiepiamam, nei nežinomam. Tokiu pavyzdžiu gali būti Kauno vicemeras S.Buškevičius.

Kokiuose tik televizijos ir šiaip populiarumo didinimo projektuose šis amžinai jaunu išlikti norintis politikas nedalyvavo! Ir šoko, ir čiuožė, ir bėgiojo, ir „ant statinės“ lipo, kad tik būtų išgirstas.

Artėjant savivaldos ir merų rinkimams kauniečiai gali tikėtis vis daugiau sėkmingų, ir ne visai, vietos politikų šou. Dėl mandato vyrai ir moterys dar ne kartą globos naktinius ir dieninius renginius, važinės dviračiais ar arklių traukiamomis karietomis, dalys pažadus.

Ir vis dėlto gal geriau būti globėju renginio, kurio organizatoriai internetinėje erdvėje svaidosi kalbos šiukšlėmis, nei globoti nusikalstamo pasaulio autoriteto H.Daktaro sūnų ir tiesti jam kelią į politiką. O taip yra buvę, kai Kauno politikos padangėje švietė V.Šustausko žvaigždė. Pamiršote?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?