Lietuvos „specukai“ treniruojasi Vokietijoje ir Nyderlanduose

Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) kariai dalyvauja šią savaitę prasidėjusiose tarptautinėse Specialiųjų operacijų pajėgų pratybose “Šakalo akmuo 14” (angl. “Jackal Stone 14”). Kartu su SOP kariais pratybose Vokietijos ir Nyderlandų karinėse bazėse treniruojasi ir keli Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kariai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos kariai dalyvauja tarptautinėse specialiųjų operacijų pajėgų pratybose „Šakalo akmuo 14“.<br>Pratybų organizatorių nuotr.
Lietuvos kariai dalyvauja tarptautinėse specialiųjų operacijų pajėgų pratybose „Šakalo akmuo 14“.<br>Pratybų organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 6:41 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:12 PM

„Bet kurios pratybos mūsų kariams – žingsnis tobulėjimo link ne tik tarptautinio bendradarbiavimo, karinio pasirengimo, bet ir regioninio saugumo stiprinimo srityje,” – sako Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų vadas, pasidžiaugdamas, kad šįkart kartu su jo vadovaujamais kariais pratybose dalyvaus ir atstovai iš Sausumos pajėgų.

„Šakalo akmuo” – vienos didžiausių tarptautinių specialiųjų operacijų pajėgų pratybų, kurias organizuoja JAV Specialiųjų operacijų vadavietė Europoje (angl. Special Operation Command Europe, SOCEUR). Pagrindinis mokymų tikslas – sudaryti galimybes skirtingų šalių specialiųjų operacijų pajėgų kariams treniruotis veikti kartu, dalytis žiniomis ir patirtimi, vykdant pratybų užduotis ir sprendžiant iškilusias problemas.

Šiais metais pratybose dalyvauja apie 1,5 tūkst. karių ir civilių iš 10 valstybių: Čekijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Nyderlandų, Slovėnijos Suomijos ir Švedijos. “Šakalo akmuo” kasmet vyksta skirtingose šalyse.

Pratybų užduotys vyks ne tik poligonuose, bet ir miestuose bei jų prieigose, todėl į pratybų planavimą įtrauktos ir kitos sukarintos struktūros bei vyriausybinės ir nevyriausybinės organizacijos.

Šią savaitę Lietuvos SOP kariai pradėjo pasiruošimą aktyviajai fazei. Vienoje iš Vokietijos karinių bazių jie treniruojasi veikti kaip viena komanda kartu su Čekijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Nyderlandų ir Slovėnijos kariais.

Lietuvos specialiųjų operacijų kariai yra kviečiami į visas didžiausias tarptautines pratybas. Tai suteikia Lietuvos kariams galimybę įgyti žinių, tobulintis, užmegzti pažintis ir ryšius, keistis patirtimi su sajungininkų kariais. Tokių pratybų metu treniruojamasi ne tik operacijos už Lietuvos ribų, bet kartu įgyjamos žinios ir užmezgami regioninei gynybai naudingi ryšiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.