V. Uspaskichas socialdemokratams: „Tegul pasiima tą ministeriją“

Darbo partijos atstovai oficialiai nepatvirtina, tačiau ir neneigia, kad pagrindinis jos siūlomas kandidatas į energetikos ministrus Kęstutis Daukšys esą nepraeina šalies vadovės Dalios Grybauskaitės filtro.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 15, 2014, 9:28 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:37 PM

Šaltinių valdančioje daugumoje teigimu, Seimo nario K.Daukšio kandidatūrą išbrokavusi prezidentė ministerijos vadovo poste esą norėtų matyti 35 metų Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos vicepirmininką Darių Biekšą. Prieš dvejus metus į šią komisiją paskirtas D.Biekša energijos planavimo inžinieriumi darbavosi privačiose įmonėse, buvo Vilniaus Gedimino technikos universiteto Pastatų energetikos katedros docentas.

Neoficialiai kalbinami kai kurie Darbo partijos atstovai pripažino girdėję kalbų apie D.Biekšos kandidatūrą, tačiau netiki, kad šis Prezidentūros pageidavimas bus išgirstas – greičiausiai vietoje K.Daukšio bus siūlomas kitas kandidatas iš partijos.

Darbo partijai vadovaujanti Loreta Graužinienė informacijos apie prezidentės pageidavimą Energetikos ministerijos vadovo poste matyti D.Biekšą nekomentavo. „Šių gandų aš komentuoti nenoriu. Aš žinau, kas vyksta, bet kol kas dar anksti apie tai kalbėti. Ar bus K.Daukšys, ar nebus žinosime kitą savaitę“, - portalui sakė šią savaitę su premjeru būsimojo energetikos ministro kandidatūrą ketinanti užbaigti derinti L.Graužinienė. 

Galimų kitų kandidatūrų Seimo pirmininkė neįvardijo, tuo tarpu neoficialiai, be K.Daukšio, dar  minimas ir buvęs prezidentės konkurentas rinkimuose – Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

Kad šio politiko pavardė galėtų būti tarp kandidatų į ministrus portalui patvirtino ir Darbo partijos dvasinis lyderis Viktoras Uspaskichas. „Aš asmeniškai nebūčiau prieš jo kandidatūrą“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę V.Uspaskichas pripažino, kad K.Daukšys yra vienas realiausių kandidatų, tačiau užsiminė esą yra ir dar keli pretendentai, kurių pavardžių tada neįvardijo.

Šaltinių teigimu, K.Daukšio kandidatūrą V.Uspaskichas viešai įvardijo, kai Darbo partiją jau buvo pasiekusi informacija, jog šiam politikui kilo kliūčių pretenduoti į ministrus.

Iki to esą Darbo partijos vadovybė buvo įsitikinusi, kad K.Daukšys bus patvirtintas ministru.

Tą jiems žadėjo ir socialdemokratai, kuriems buvo svarbi „darbiečių“ parama metant iš koalicijos Lenkų rinkimų akciją. Vilčių teikė ir tarsi gerėjantys Darbo partijai vadovaujančios Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės ir D.Grybauskaitės santykiai, į Vyriausybę atsivėrusios durys anksčiau šalies vadovės filtro neperėjusiai žemės ūkio ministre tapusiai Virginijai Baltraitienei.

Bet lengvai Energetikos ministeriją ir jos vadovo postą „darbiečiams“ atidavę socialdemokratai pastaruoju metu esą ima sukti uodegą ir spaudžia koalicijos partnerius pasirinkti „tinkamą“ kandidatą iš šalies. Dėl to Darbo partijos paieškos užsitęsė.

Panašu, tai ėmė smarkiai erzinti ir V.Uspaskichą. „Tegul jie pasiima tą Energetikos ministeriją savo globon, o mums duoda kitą, čia nėra jokių problemų. Mes nesilaikome įsikibę, kad mums būtinai reikia šitos ministerijos. Jei jiems netinka mūsų kandidatai, tegul patys ima Energetikos ministeriją ir siūlo savo kandidatą“, – paklaustas, ar neįžvelgia kokių nors išankstinių socialdemokratų susitarimų su prezidente, rėžė V.Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.