Opozicija inicijuoja interpeliaciją Kauno merui A. Kupčinskui

Kauno miesto merui konservatoriui

A.Kupčinskui reiškiamas nepasitikėjimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Kupčinskui reiškiamas nepasitikėjimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-16 15:48, atnaujinta 2018-01-30 19:11

Nepasitikėjimo iniciatoriai teigia, kad paskutiniu lašu tapo mero atsisakymas rengti neeilinį tarybos posėdį, tačiau pats A.Kupčinskas mano, kad jis tebuvo priedanga seniai organizuotam perversmui. 

„Visos priežastys ir tie pagrindiniai skauduliai buvo tematika, kurią buvo siūloma išnagrinėti neeilinio posėdžio metu. Tai dar vienas parodymas, kad nelabai skaitomasi su kolegomis taryboje“, – BNS sakė Liberalų frakcijos seniūnas Simonas Kairys. 

Jis patvirtino, kad interpeliacija užregistruota savivaldybės sekretoriate. 

Panašias priežastis įvardijo ir Jungtinės frakcijos narys socialdemokratas Arvydas Garbaravičius, buvęs vienas iš pirmųjų pasirašiusių po interpeliacija. 

„Jo elgesys ir jo veiksmai netenkina tarybos. Buvo bandyta padaryti neeilinį posėdį, kad po vasaros gautų informaciją apie pagrindinius objektus, buvo išsityčiota iš šito bandymo“, – BNS sakė A.Garbaravičius. 

Jo teigimu, interpeliaciją pasirašė Jungtinė, Liberalų sąjūdžio, Vieningo Kauno ir Darbo partijos frakcijos. 

„Šiaip tylus palaikymas yra praktiški iš visų žmonių, išskyrus konservatorius. O matysime per balsavimą, kaip bus“, – sakė A.Garbaravičius. 

Po nepasitikėjimu meru pasirašė ne tik opozicijos, bet ir kai kurie valdančiosios koalicijos politikai. Vienas jų – socialdemokratų frakcijos narys Valys Venslovas. Politikas sakė, kad tai yra būdas patikrinti, ar stiprūs yra valdantieji. 

„Tai yra labai teigiamas dalykas, reikia koalicijai pasitikrinti, ar koalicija stipri yra. Gal koalicijoje opozicinės jėgos veikia... būtent šituo principu bandysime išsiaiškinti, kas yra koalicijos tikrieji partneriai“, – sakė politikas. 

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad ši interpeliacija jo visiškai nenustebino – jo nuomone, neeilinis tarybos posėdis tebuvo priedanga, po kuria ilgą laiką buvo rengiamasi šiam žingsniui. 

„Nieko nuostabaus, nes kaip ir akivaizdu buvo, kai buvo renkami parašai dėl neeilinio posėdžio – ne miestui aktualūs klausimai buvo svarbiausi. Tai buvo tik dūmų uždanga ir esminis dalykas buvo surengti perversmą. Nuo rugpjūčio 12 dienos buvo renkami parašai, aišku, buvo slepiamas tas antras raštas, buvo bandoma pūsti miglą ir renkami parašai interpeliacijai“, – sakė A.Kupčinskas. 

Praeitą savaitę mėginta sušaukti neeilinį Kauno miesto tarybos posėdį, kuriame prašyta pristatyti informaciją apie įvairius miesto projektus, savivaldybės skolas, remonto darbus. A.Kupčinskas rengti tarybos posėdį atsisakė. 

Tarybos narių pageidauti išsiaiškinti klausimai, pasak mero, yra įtraukti į ketvirtadienio posėdžio darbotvarkę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.