Patyčios iš Kauno duobių – BBC portale

Antrojo pagal dydį ES šalies Lietuvos miesto Kauno gyventojams duobės taip įkyrėjo, kad jie ėmė piktai šaipytis iš šios situacijos kurdami fotokomiksus.

Kauniečiams įkyrėjo duobėtos miesto gatvės.<br>A.Artiušenkos ir E.Balčiūtės nuotr.
Kauniečiams įkyrėjo duobėtos miesto gatvės.<br>A.Artiušenkos ir E.Balčiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 17, 2014, 6:23 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:53 PM

Taip rašoma vieno žymiausių pasaulio transliuotojų bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-29224781"="">bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-29224781"" target="_blank">BBC svetainėje.

„Kauno gatvių duobės tokios didelės, kad jas nesunku supainioti su baseinais. Atrodo, kad čia būtų išsiveržę ugnikalniai“, – rašoma BBC tinklalapyje. Britai remiasi informacija, paimta iš garsaus tinklalapio boredpanda.com, kuriame pateikta komiškai surežisuotų nuotraukų, taip pat fotomontažo būdu sukurtų komiksų-memų.

Iš nuotraukų galerijos matyti, kaip naras pasirengęs nerti į gatvėje atsivėrusią duobę, sklidiną vandens.

Prie bala virtusios duobės sėdi romantišką vakarienę su šampanu ir žvakėmis surengusi jauna pora – neva iškylauja prie ežero.

Nuotraukų autorius rašo, kad jis nori ne šaipytis iš Kauno bėdų, bet atkreipti visuomenės dėmesį, kad Lietuvos vyriausybė skirtų daugiau lėšų Kauno gatvėms sutvarkyti.

Panašių akcijų atkreipti dėmesį į duobių problemą kauniečiai, net miesto valdžia, ėmėsi ne kartą. Pernai Kauno mero Andriaus Kupčinsko iniciatyva mieste buvo pastatyti socialinės reklamos stendai, skelbiantys, jog didžioji dalis iš kauniečių vairuotojų surenkamų kelių mokesčių atitenka magistraliniams keliams tvarkyti, o Kauno gatvėms paliekamos ašaros.

Kauno miesto tarybos narys, visuomeninio judėjimo „Dirbam Kaunui“ pirmininkas Gintautas Labanauskas buvo surengęs konkursą „Didžiausios Kauno duobės rinkimai“ – didžiausią duobę Raudondvario plente nufotografavusiam kauniečiui buvo įteiktas apdovanojimas – televizorius.

Pateikęs kartaus humoro persunktą informaciją apie Kauno gatvių duobes, BBC pabrėžė, jog Lietuva išlieka viena avaringiausių ES šalių.

„Eismo būklė Lietuvoje išlieka Lietuvoje didelė problema. 2013 metais vietos žiniasklaida apgailestavo, kad šalis užėmė pirmąją vietą ES pagal mirtinų avarijų skaičių – vienam milijonui gyventojų teko 100 aukų. Tai dvigubai viršijo ES vidurkį – 55 mirtys keliuose milijonui gyventojų.

Iš tiesų BBC informacija truputį pavėluota – pastaruoju metu duobėtos gatvės Kaune iš esmės tvarkomos, net perasfaltuojamos ES, Vyriausybės ir savivaldybės lėšomis.

Neseniai po esminio remonto, paklojus naują pagrindą ir asfaltą, atidaryta K. Petrausko gatvė. Pradėtas  vienos ilgiausių Kauno transporto arterijų, Jonavos gatvės, remontas. Jam skirta 5,1 mln.Lt.

Labiausiai duobėtos, didžiulį transporto srautą atlaikančios Kauno gatvės – Raudondvario plento – esminis remontas numatytas kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.