Kauno vicemeras - daugiavaikis ūkininkas

Kauno vicemeru miesto tarybos nariai išrinkto Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovą 52 metų Kazimierą Nausėdą. Jis į Kauno tarybą buvo išrinktas partijos „Jaunoji Lietuva“ sąraše, tačiau išgarsėjo pomėgiu keisti frakcijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 18, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:03 PM

K.Nausėda yra ūkininkas, jis turi 5 vaikus. LVŽS dar niekada Kaune neturėjo tokio aukšto posto. K.Nausėda - vienintelis jos atstovas Kauno taryboje.

2011-ųjų gruodį K.Nausėda tapo vienu svarbiausių keistos istorijos veikėju, mat jo automobilyje buvo aptiktas miręs vyriškis. Spėjama, kad jis buvo pakaunėje ūkininkaujančio politiko samdinys ir pardavinėjo bulves. 

K.Nausėdos  balsas lėmė, kad šiandien ryte prasidėjusiame tarybos posėdyje opozicijai nepavyko iškrapštyti iš posto Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko. Atsidėkodamas už pagalbą A.Kupčinskas pasiūlė K.Nausėdą rinkti vicemeru. Slapto valsavimo metu politikas surinko 21 balsą - tiek tarybos narių ir dalyvavo balsavime.

Jis pakeitė „tvarkietį“ Vytautą Vasilenką, mat partija „Tvarka ir teisingumas“ šią savaitę pasitraukė iš valdančiosios koalicijos.

Po slapto balsavimo dėl V.Vasilenkos atleidimo šis politikas pareiškė neva du balsų skaičiavimo komisijos nariai yra girti ir net tikino apie tai pranešęs policijos pareigūnams. Pastarieji į posėdžių salę neatvyko, todėl įtarimai nebuvo patvirtinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.