A. Butkevičius santykius su Lenkija vertina optimistiškai

Premjeras Algirdas Butkevičius

A.Butkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Butkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 22, 2014, 6:33 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:25 AM

„Jos tikrai nepažįstu, bet, aišku, apie ją esu girdėjęs, nes ji buvo Seimo pirmininkė. Kada bendraudavau su buvusiu premjeru Donaldu Tusku, jis pokalbiuose ją minėdavo, kad ji yra stipri jų partijos narė, kad ruošiasi būsimiems rinkimams, dalindavosi tam tikra atsakomybe. Bet tikiuosi, kad artimiausiu metu pavyks susitikti ir pabendrauti“, - pirmadienį interviu LRT televizijai sakė A.Butkevičius.

Pirmadienį išplatintame sveikinimo laiške A.Butkevičius nurodė, kad Lietuvą ir Lenkiją jungia „per amžius užsimezgę istoriniai ryšiai“ ir „bendri saugumo siekiai“, o susiklosčius dabartinei geopolitinei situacijai, dviejų šalių partnerystė tampa dar aktualesnė.

„Mūsų laukia ne vienas abiem valstybėms svarbus infrastruktūros projektas, o greta jų – ir kiti mūsų tautoms reikšmingi klausimai. Tikiu, kad pradėti darbai susilauks Jūsų asmeninio dėmesio“, - rašoma A.Butkevičiaus sveikinime.

LRT televizijai A.Butkevičius taip pat tvirtino manantis, jog šiuo metu santykiai su Lenkija yra normalūs, o tai parodo Lenkijos politikų dėmesys Lietuvai - šiuo metu planuojamas Europos Vadovų Tarybos pirmininku paskirto buvusio Lenkijos premjero Donaldo Tusko vizitas į Lietuvą.

„Manau, kad santykiai yra normalūs. Kada jau gavau tiesiogiai iš D.Tusko komandos žmonių (žinių apie) jo norą atvykti jau kaip tarybos pirmininką į Lietuvą, kai paklausė, koks bus organizuojamas didesnis renginys Vilniuje, tai mane nuteikė pozityviai“, - sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.