Klaipėdos paplūdimių laukia naujovės: čia dirbs smėlio valytuvai

Klaipėdos savivaldybės ir paplūdimių priežiūros vadovai jau apibendrino sėkmingos praėjusios vasaros rezultatus ir žvelgia į ateitį. Tikimasi, kad kitą sezoną uostamiesčio paplūdimiuose plevėsuos Mėlynoji vėliava. Gelbėtojams žadama nupirkti du keturračius, o po poros metų smėlį jau turėtų valyti speciali mašina, kainuojanti beveik 300 tūkst. litų.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai pamėgo Melnragėje šįmet pastatytus suoliukus – čia labai jauku palydėti saulę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdiečiai ir miesto svečiai pamėgo Melnragėje šįmet pastatytus suoliukus – čia labai jauku palydėti saulę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 24, 2014, 2:12 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:43 PM

Klaipėdos paplūdimiuose šįmet poilsiautojams buvo pateikta daug naujovių – Smiltynėje ir Melnragėje įrengti modernūs dušai, pastatyti konteineriniai tualetai, geriamojo vandens čiaupai, nudažytos persirengimo kabinos ir kitas inventorius. O prisėdus ant naujų suoliukų antrojoje Melnragėje jau galima palydėti saulę kaip ir Palangoje prie jūros tilto.

7,8 kilometro – tokį Baltijos pajūrio ruožą nuo Girulių iki Smiltynės saugo Klaipėdos gelbėtojai ir prižiūri bendrovė „Klaipėdos paplūdimiai“. Šįmet čia nenuskendo nė vienas žmogus, išgelbėta penkiolika į bėdą pakliuvusių poilsiautojų.

Šįmet Klaipėdos paplūdimių priežiūrai skirta 1 mln. 380 tūkst. litų. Gelbėtojų atlyginimams išnaudota 42 proc., medicinos paslaugoms – 7 proc. šios sumos. Beveik 100 tūkst. litų kainavo takų ir laiptų atnaujinimas.

Tikimasi kitai vasarai gauti daugiau kaip du milijonus litų. Reikia įsigyti du keturračius, kurie kainuos maždaug 80 tūkst. litų. Naujasis traktorius šįmet dirbo Smiltynės paplūdimiuose. Kilnoti jį keltu per Kuršių marias į Melnragę ir Girulius neapsimoka. Planuojama, kad kitąmet čia sukiosis naujas galingesnis traktorius, kainuojantis daugiau kaip 200 tūkst. litų.

2016-aisiais Klaipėdos pajūryje jau turėtų dirbti smėlio valymo mašina. Šiuo metu tokia technika kainuoja daugiau kaip 82 tūkst. eurų.

Bendrovė „Klaipėdos paplūdimiai“ stengiasi ir pati užsidirbti pinigų iš teikiamų paslaugų. Apie 8–9 tūkst. litų surenkama už tualeto paslaugas Melnragėje. Kol kas paslaugos kaina čia labai nedidelė – tik 50 centų. Kitąmet gamtiniai reikalai kainuos brangiau.

Daugiau kaip 80 tūkst. litų „uždirbo“ klaipėdiečių pamėgta pirtis Smiltynėje. Klaipėdoje jau susibūręs ne vienas bendraminčių kolektyvas: pirtininkams patinka pasikaitinus ir išsipėrus panirti į Baltijos jūrą. Vien per pirmąjį pusmetį čia apsilankė 1700 žmonių. Orams atšalus, pirties sezonas nesibaigia.

Pasak Klaipėdos savivaldybės miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, bus siekiama, kad kitąmet uostamiesčio pajūryje plaikstytųsi Mėlynosios vėliavos. Tam teks atseikėti daugiau kaip 30 tūkst. litų mokestį, tačiau Lietuvos paplūdimiai bus reklamuojami pasaulio informaciniuose leidiniuose.

„Mūsų platūs balto smėlio paplūdimiai – vieni gražiausių pasaulyje, tik gaila, kad vasara čia tokia trumpa“, – apgailestavo L.Dūda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.