Mes – ne surūgėliai: olandą sužavėjo lietuvių jautrumas kitiems

Kiekvieną savaitę šis vaikinas pamato naują šalį, kultūrą ir jos papročius. Vieną dieną jis gali valgyti angliškus pusryčius, o jau po kelių dienų spagečius Romoje. 27 metų olandas Michaelis Ruppertas nusprendė savo pomėgį keliauti paversti kasdieniu darbu. Ir tai jam pavyko. Šiuo metu už tai, kad trankosi po įvairias pasaulio šalis, jam nereikia mokėti nė sudilusio skatiko. Už jo keliones sumoka visiškai nepažįstami žmonės.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Sep 25, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 3:45 PM

„Manau, kad taip, galima sakyti, jog mano darbas yra keliavimas“, – susimąstė Michaelis. Tai pasakęs jis nusijuokė – daug kam gali pasirodyti, kad jis paprasčiausias veltėdis, kiauras dienas nenuveikiantis nieko doro.

Ir net ne daug kam, bet ir jo artimiesiems bei draugams, kurie Michaelio pasirinkimą ne dirbti, o keliauti, vertino ypač skeptiškai.

„Baigiau bakalauro studijas savo šalyje ir neturėjau absoliučiai jokių minčių, ką daryti toliau. Tuomet nusprendžiau, kad reikia keliauti. Artimiesiems tai nepatiko“, – nusišypsojo vaikinas.

Su Michaeliu kalbėjomės Vilniaus centre, olandas Lietuvoje buvo pirmą kartą. Jau dvejus su puse metų vaikinas keliauja po įvairiausius kraštus. Pirma tai buvo jo hobis, o dabar jau darbas – atvykęs į naują šalį jis išsiunčia atvirukus į įvairiausias pasaulio šalis.

Iš pradžių atvirukų gaudavo tik Michaelio draugai, tačiau vėliau jo nepažįstantys žmonės pradėjo prašyti atvirukų atsiųsti ir jiems.

Pradėjęs nuo Kanados, Jungtinių Amerikos Valstijų, jis aplankė ir Pietų Korėją, Singapūrą, Japoniją, kai kurias šalis Afrikoje. e Afrikos šalyse. Jis buvo faktiškai visur, išskyrus Australiją ir Pietų Ameriką. Lietuva vaikinui – 49-oji šalis, kurioje jis apsilankė.

Vieną sykį jis pamanė, kad keliaujant reikėtų savo šeimai ir draugams nusiųsti po atviruką, kad jie bent jau žinotų, kokiose vietose vaikinas lankosi. Michaelis sukūrė socialinio tinklo profilį, kuriame visi draugai parašė savo adresus. Bet tuomet jų kaimynai ir draugai taip pat paprašė atsiųsti po atviruką.

„Tuo metu, kai supratau, kad turėsiu atvirukus siųsti daugiau nei šimtui žmonių, kurių net nepažįstu, pamaniau, kad tai man per brangu. Tada nepažįstami žmonės pasiūlė man sumokėti už mano keliones ir atvirukus“, – pasakojo M.Ruppertas.

Michaelio sukurtą tinklalapį šiuo metu seka tūkstančiai žmonių. Jam užtenka tik parašyti, kur jis ketina važiuoti – žmonės iš tos šalies pasiūlo jam nakvynę, galbūt perveda į jo sąskaitą pinigų.

Ar 27 metų vaikinui neatsibosta keliauti, gal jau vertėtų ilgiau apsistoti kurioje nors šalyje?

Michaelis nori dar bent metus pakeliauti: „Įdomiausia per mano keliones yra tai, kad sutinku daugybę mielų žmonių. Tikrai – niekada per kelionių metus nebuvo nutikę taip, kad susidurčiau su piktais žmonėmis ar tokiais, kurie man norėtų padaryti ką nors bloga.“

Lietuvoje jis buvo apsistojęs pas šeimą Utenoje. Šeimoje auga paauglys berniukas, kuriam labai patiko sekti Michaelio keliones, jis domisi pašto ženklų ir atvirukų kolekcionavimu. Sužinojęs, kad Michaelis atvyksta į Lietuvą, uteniškis nedvejodamas pasiūlė apsistoti pas jį.

„Tai paprasta lietuvių šeima - tėvas sunkvežimio vairuotojas, auga du vaikai. Jie mane priėmė su didele šiluma. Tai kelionėse man patinka labiausiai. Paprastai, kai keliauji, apsistoji sostinėje, tačiau mažesni miestai man įdomesni“, – pasakojo jis. Todėl paklausus, kokioje valstybėje jam buvo smagiausia lankytis, jis neįvardija šalių, kur žavi nerūpestingas vakarėlių gyvenimas ir banguojanti žydra jūra.

„Man patiko Kosove. Norėčiau ten grįžti vien dėl žmonių paprastumo ir draugiškumo“, – sakė Michaelis.

Vilniuje jį sužavėjo architektūra. Keliautojas pasakojo, kad jį sužavėjo ir tai, kad Lietuvoje bei keliaujant po Rytų Europą jis pagaliau suvokė, kas vyksta Ukrainoje.

„Vakaruose mes girdime ir žinome apie įvykius Ukrainoje. Tik atrodo, jog labiausiai mus jaudina tai, kad kas nors gali pabrangti.

O Lietuvos žmones tikrai jaudina kaimyninės šalies nelaimė. Lietuviai bijo, jie palaiko, jie išgyvena dėl Ukrainos. Tai mane sužavėjo“, – kalbėjo M.Ruppertas.

Visą rugsėjį olandas keliauja po Rytų Europą. Aplankęs Lietuvą, jis pasuko į Latviją ir Estiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.