VRK registruos Rolandą Paksą kandidatu į Vilniaus merus

„Rolandas Paksas gali kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus“, – teigia Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

R.Paksas gali tapti dar vienu kandidatu į Vilniaus merus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Paksas gali tapti dar vienu kandidatu į Vilniaus merus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 5:21 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:05 PM

„Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad R.Paksas negali duoti priesaikos, kuri numatyta Konstitucijoje, tai yra, Seimo nario, Prezidento, Ministro Pirmininko ar teisėjo priesaikos. Tačiau yra dar daug kitų priesaikų, kurios Konstitucijoje neapibrėžtos ir mero priesaika yra viena iš tokių“, – sakė VRK vadovas.

Pasak Z. Vaigausko, mero priesaika numatyta įstatyme, todėl apribojimai R.Paksui, kuris 2004 metais už priesaikos sulaužymą apkaltos būdu buvo pašalintas iš prezidento pareigų, negalioja.

„R.Paksas gali kandidatuoti į merus lygiai taip pat, kaip galėjo kandidatuoti į Europos Parlamentą“, – sakė Z.Vaigauskas.

Paklaustas, ar VRK registruos R.Paksą kandidatu į merus, jei jis atneš pareiškinius dokumentus, Z.Vaigauskas teigė, kad jo nuomone, VRK turėtų priimti teigiamą sprendimą, nors, pasak jo, diskusijų komisijoje gali ir kilti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.