Valstybės tarnautojas prezidentę išvadino „bestija“

Valstybės tarnyboje dirbantys asmenys turbūt ne visada pagalvoja, kad jų elgesys socialiniuose tinkluose turėtų būti santūresnis ar bent jau cenzūrinis.

VMVT inspektorius prezidentei apibūdinti surado riebių žodelių.<br>M.Kulbio nuotr.
VMVT inspektorius prezidentei apibūdinti surado riebių žodelių.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Sep 26, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:20 PM

Nemalonumais kvepia Valstybinės maisto ir veterinarijos (VMVT) vyriausiajam inspektoriui Romualdui Selveniui, kuris internautų dėmesio sulaukė po to, kai savo „Facebook“ profilyje prezidentę Dalią Grybauskaitę išvadino „bestija“ ir „parsidavusia boba“.

„Jei lietuvių tauta būtų sąmoninga, šitai bestijai už karo kurstymą būtų paskelbtas nepasitikėjimas bei grėstų pati tikriausia belangė... Nes Lietuva jau įtraukiama į karą. Į Zoknius kas dieną leidžiasi tiek transporto lėktuvų, kiek anksčiau per visą pusmetį nebūdavo“, – šitaip savo socialinio tinklo „Facebook“ profilyje pasisakė Valstybės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorius R.Selvenis.

Jo įrašai nėra privatūs, o matomi viešai.

Inspektoriaus profilyje nemažai įrašų, susijusių su Rusijos ir Ukrainos kariniu konfliktu, Lietuvos politika. Atrodo, kad vyras turi tvirtą nuomonę apie Lietuvos politinius įvykius. Išsisakydamas veterinarijos gydytojas-inspektorius nesibodi  ir riebių žodelių.

„Dvi storos šlykščios parsidavusios bobos važiuoja atstovauti Lietuvą bei palaižyti subinę beždžionei. Kaip šlykštu, kai nebeliko dorų žmonių reprezentuoti tautą, vien tik kažkieno statytiniai“, – taip ponas Romualdas savo „Facebook“ paskyroje sureagavo į žinią, kad Lietuvos prezidentė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė dalyvavo Baltijos ir Vidurio Europos šalių vadovų susitikime Lenkijoje, kur susitiko su Amerikos prezidentu Baracku Obama.

Tokie vieši R.Selvenio pareiškimai viešojoje erdvėje prasilenkia su Valstybės tarnybos įstatymu. Šiame įstatyme nurodyta, kad valstybės tarnautojai (o jis toks ir yra) privalo būti lojalūs Lietuvos valstybei, laikytis tarnybinės etikos, ginti teisėtus valstybės ir savivaldybių interesus.

Portalui lrytas.lt susisiekus su VMVT tarnybos spaudos atstovais, buvo pranešta, kad dėl inspektoriaus veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas.

„Sužinojus apie tokius jo viešus pasisakymus, buvo pradėtas tyrimas dėl etikos pažeidimų“, – sakė VMVT atstovė spaudai Jurgita Savickaitė.

Be to, šalies prezidento įžeidimas arba šmeižimas masinės informacijos priemonėse užtraukia įspėjimą ar baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų.

Norėjo pajuokauti

Sąmyšis buvo kilęs ir dėl Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento informacinių operacijų karininko kapitono Aurimo Navio.

„Manau, kad laikas imtis aktyvios informacinės kampanijos Karaliaučiaus srityje.Tokios operacijos galutinis tikslas būtų referendumo Karaliaučiuje dėl atsiskyrimo nuo Rusijos Federacijos surengimas. Be abejo, sėkmingam referendumui būtina prieš tai įvesti NATO pajėgas ir taip užtikrinti rinkėjų saugumą“, – tokį įrašą savo paskyroje socialiniame tinkle paskelbęs karininkas dar pridūrė, kad su banditu reikia elgtis kaip su banditu, o ne kaip su šalies prezidentu.

Nors kariškis tikino, kad tai tik pokštas, sarkastiškai pašiepiantis Rusijos veiksmus Kryme, toks įrašas Krašto apsaugos ministerijos, kariuomenės, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovams pasirodė nejuokingas.

Kariuomenės vadas generolas majoras Vytautas Žukas dėl kilusio skandalo nutraukė Strateginės komunikacijos departamento direktoriaus Sauliaus Guzevičiaus poilsį. Iš atostogų iškviestas pulkininkas turėjo aiškintis dėl pavaldinio elgesio.

„Tokių dalykų kariškiui negalima skelbti, nes tai atrodo kaip provokacija“, – tuomet sakė V.Žukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.