Rusai tampo nervus: prie Latvijos krantų pasirodė karo laivas

Rusijos kariškiai Latvijos nervus tampo ne tik karo orlaivių skrydžiais greta šalies krantų. Pirmadienį visai prie pat Latvijos teritorinių vandenų pasirodė ir Rusijos karo laivas.

Pirmadienį visai prie pat Latvijos teritorinių vandenų pasirodė ir Rusijos karo laivas „Boikij 532“.<br>„Radziun“/„Wikipedia.org“ nuotr.
Pirmadienį visai prie pat Latvijos teritorinių vandenų pasirodė ir Rusijos karo laivas „Boikij 532“.<br>„Radziun“/„Wikipedia.org“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-29 14:07, atnaujinta 2018-01-29 06:53

Kaip savo paskiroje „Twitter“ pranešė Latvijos kariuomenė, pirmadienį Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje, maždaug 14,4 jūrmylės nuo šalies teritorinių vandenų, buvo užfiksuotas Rusijos karinio jūrų laivyno „Stereguščij“ klasės fregata „Boikij 532“.

Nei iš kur rusų karo laivas atplaukė, nei kur pasitraukė, nepranešama.

Pastaruoju metu ties Latvijos teritorija fiksuojamas Rusijos karo orlaivių suaktyvėjimas. Nuo metų pradžios rusų karo lėktuvai prie Latvijos oro erdvės buvo priartėję daugiau kaip 150 kartų. Pastarąjį kartą toks incidentas buvo užfiksuotas penktadienį. Tąkart prie Latvijos buvo pasirodęs žvalgybinis orlaivis Il-20 (pagal NATO klasifikaciją – „Coot-A“).

Teigiama, kad tokie incidentai kelia pavojų civiliniams skrydžiams, nes rusų kariškiai dažniausiai skrenda neatsakinėdami į šaukinius, be skrydžių planų, nebendrauja su civilinėmis skrydžių valdymo tarnybomis.

Rusijos karinio jūrų laivyno „Stereguščij“ klasės fregata „Boikij 532“ yra gana naujas laivas. Pradėtas statyti 2005 m. liepos 27 d. Sankt Peterburge. Į vandenį jis nuleistas 2011 m. balandžio 15 d. Į Baltijos laivyno sudėtį Rusijos kariuomenė šį laivą įtraukė 2013 m. gegužės 16 d.

Laivo dar neįtraukus į laivyno sudėti, buvo užfiksuotas pirmasis incidentas. 2012 m. rudenį švartuodamasis karinėje krantinėje „Boikij“ susidūrė su kitu laivu. 

Laivo įgulą sudaro 99 žmonės.

Laivas aprūpintas neblogomis radiolokacinėmis ir radioelektroninėmis sistemomis, ant denio gabena vieną sraigtasparnį, ginkluotas 332 šūvių 100 mm artilerine sistema АУ А-190, 30 mm zenitinėmis sistemomis, raketomis, kovai su povandeniniais laivais skirta įranga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.