Rusijos teismas atidėlioja sprendimą dėl sulaikyto „Jūros vilko“

Rusijoje sulaikyto Lietuvos

Murmansko uoste stovinčiame laive esančiai įgulai nėra pareikšti jokie įtarimai.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotrauka
Murmansko uoste stovinčiame laive esančiai įgulai nėra pareikšti jokie įtarimai.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-29 18:35, atnaujinta 2018-01-29 05:51

Advokatas Vladimiras Odiagailo telefonu iš Rusijos BNS sakė, kad šiuo metu vyksta tyrimas dėl administracinio pažeidimo, jo kvalifikacija dar nėra aiški.

„Kol kas užsiimame tuo, kad būtų panaikintas laivo areštas už užstatą. Kol kas sąlygos nėra aiškios – yra tam tikra procedūra. Tai sprendžia teismas. Inspekcija perduos dokumentus teismui. Manau, kad tai užtruks apie savaitę, ne mažiau“, – BNS pirmadienį sakė V.Odiaglo.

Pasak Lietuvos bendrovei „Arctic fishing“ atstovaujančio teisininko, teismas antradienį arba trečiadienį turėtų paskirti konkrečią administracinio pažeidimo nagrinėjimo datą, o pats bylos nagrinėjimas gali vykti kitą savaitę.

„Tikimės, kad rytoj medžiaga pasieks teismą. Yra tam tikra procedūra, pagal nustatytą tvarką teismas nustatys datą. Apie tai mes sužinosime rytoj arba poryt“, – sakė jis.

Advokato teigimu, užstato dydis priklausys nuo to, kokia suma bus įvertintas pats laivas ir sulaikytas laimikis.

Teisininkas sakė susitikęs su įgula, jie jaučiasi gerai, dviem asmenims, jo žiniomis, duotas leidimas palikti laivą, atsižvelgiant į jų sveikatos būklę.

„Problemų su įgula nėra. Jei laivą paleis už užstatą, įgula galės tęsti savo darbą ne ginčytinuose, o kituose vandenyse, kad nebūtų problemų. Jei šio klausimo išspręsti nepavyks, ko aš taip pat neatmetu, įgula visada turi galimybę palikti laivą – ekipažui jokių pretenzijų nėra“, – sakė jis.

V.Odiaglo pabrėžė, kad Murmansko uoste stovinčiame laive esančiai įgulai nėra pareikšti jokie įtarimai.

Laivo kapitoną Lietuvos pilietį Aleksandrą Gruško Rusijos pareigūnai praėjusią savaitę patraukė administracinėn atsakomybėn.

Bendrovė ir Lietuvos pareigūnai teigia, kad laivas žvejojo ir buvo sulaikytas tarptautiniuose vandenyse, o Rusijos pareigūnai neteisėtai panaudojo jėgą. Rusija tikina, kad laivas neteisėtai žvejojo jos vandenyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.