Konstitucijos egzaminą laikė per 37 tūkst. dalyvių

Antradienį vykusį Konstitucijos egzaminą laikė daugiau nei 37 tūkst. dalyvių, pranešė Teisingumo

Konstitucijos egzaminas Lietuvoje rengiamas jau aštuntąjį kartą.<br>„Lietuvos ryto" nuotr. iš archyvo
Konstitucijos egzaminas Lietuvoje rengiamas jau aštuntąjį kartą.<br>„Lietuvos ryto" nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2014, 4:48 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:56 AM

Egzaminas vyko visose 60-yje Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių, apie penkiuose šimtuose mokyklų, vienuolikoje įkalinimo įstaigų.

Egzaminas, mokyklose prasidėjęs 9 valandą, o visur kitur - 12 valandą, truko 45 minutes. Visi egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Norint patekti į antrąjį etapą, kuris vyks spalio 14 dieną, buvo būtina teisingai atsakyti bent į 25 klausimus.

„Egzamino populiarumas rodo, kad Lietuvos visuomenė tampa pilietiškesnė, vis labiau supranta, kaip svarbu žinoti savo teises, kurias garantuoja Konstitucija. Konstitucijos egzaminas – labai svarbi teisinio švietimo iniciatyva, todėl ji tikrai bus tęsiama ir kitais metais. Tikimės sulaukti dar daugiau dalyvių“, – sako teisingumo viceministras Julius Pagojus.

Visi egzaminą laikantys dalyviai buvo suskirstyti į keturias tikslines grupes – moksleivius, nuteistuosius, teisinį išsilavinimą turinčius ar jo siekiančius asmenis ir visus kitus gyventojus. Moksleiviai taip pat buvo suskirstyti į keturias mažesnes grupes pagal amžių. Visoms grupėms buvo pateiktos skirtingos užduotys.

Po antrojo etapo paaiškėsiantiems egzamino nugalėtojams spalio 28 dieną Prezidentūroje šalies vadovė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis įteiks apdovanojimus. Iš viso nugalėtojais taps 27 egzamino dalyviai – po 3 iš kiekvienos grupės.

Praėjusiais metais Konstitucijos egzaminą laikė apie 30 tūkst. dalyvių.

Konstitucijos egzaminas Lietuvoje rengiamas jau aštuntąjį kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.