M. Adomėnui nesiseka: pričiupo meluojant, įgėlė partijos kolega

Tiesioginiame LRT televizijos eteryje Vilniaus meras Artūras Zuokas pričiupo meluojant Seimo narį Mantą Adomėną. Laidoje „Dėmesio centre“ M.Adomėnas kalbėjo apie Vilniui tenkančią gyventojų pajamų mokesčio (GMP) dalį. Tiek dabartinis meras, tiek kai kurie kandidatai į merus kalba apie didinimą nuo dabar esančių 48 proc. iki 60 procentų.

A.Zuokas pričiupo Seimo narį M.Adomėną meluojant.<br>Lrytas.lt montažas.
A.Zuokas pričiupo Seimo narį M.Adomėną meluojant.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2014, 3:16 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:45 PM

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatas į Vilniaus miesto merus pritarė, kad dar anksčiau buvusi 42 proc. dalis buvo „Vilniui pražūtinga“ (šiemet Vilniuje GMP dalis padidinta nuo 42 iki 48 proc.).

„48 proc. dar gerokai per mažai. Susidaro 200 mln. litų per metus trūkumas. Iš tiesų galima veikti, apmaudu, kad miesto valdžia nieko nedarė – nemažino išpūsto biurokratinio aparato, nebuvo ieškoma investicijų. (...) Yra būdų padidinti pajamas palaipsniui, nesakau vienu žingsniu. (...) Aišku tik viena, kad Vilniui biudžetą reikia didinti“, – sakė M.Adomėnas.

Ir čia jį pričiupo A.Zuokas. Jis paklausė Seimo nario, kaip jis praėjusiais metais balsavo dėl GMP mokesčio dalies padidinimo – kai buvo siūloma nuo 42 proc. pereiti prie 48 procentų.

Truputį sutrikęs M.Adomėnas atsakė, kad „už“.

„Melagis!“ – LRT eteryje mosuodamas lapeliu su balsavimo duomenimis pareiškė A.Zuokas.

„Jis balsavo prieš GMP didinimą nuo 42 proc. iki 48 procentų. Ir čia yra priežastis, jog dauguma politikų, ciniškai galvodami, kad tik būtų blogiau, niekada realiai nesprendė miesto problemų“, – piktinosi A.Zuokas.

Kirto partijos bičiulis

M.Adomėnui kirto ir konservatorius Jurgis Razma. Dėl tos pačios laidos Seimo narys savo socialinio tinklo paskyroje parašė: „Nors M.Adomėnas vakar LTR diskusijoje su A.Zuoku buvo pristatytas kaip TS-LKD kandidatas į merus, norėčiau pažymėti, kad diskusija dėl TS-LKD kandidato dar gali būti tęsiama.

Tarybos patvirtinta tvarka numato, jog ten, kur kandidatų sąrašo lyderis buvo patvirtintas iki įstatymo dėl tiesioginių merų rinkimo priėmimo (o būtent taip buvo Vilniuje), kandidato į merus klausimas gali būti papildomai sprendžiamas ir kandidatus gali siūlyti partijos Prezidiumas ar skyriaus (sueigos) taryba.

Vilniuje, kurį laiką būta vilčių, kad kandidate sutiks būti Ingrida Šimonytė. Jai atsisakius, manau, partijos Prezidiumas artimiausiame posėdyje gali apsispręsti dėl kandidatų siūlymo. Savo gretose turime Vilniuje gyvenantį ne vieną patyrusį politiką, pavyzdžiui, Seimo narius Ireną Degutienę, Audronių Ažubalį, Stasį Šedbarą ir kt..

Jei rinktumėmės jauną, perspektyvų kandidatą aš atkreipčiau dėmesį į Mykolą Majauską, kurio vakarietiškas finansinis išsilavinimas, pasaulinės politikos patirties žinojimas gali būti geras pagrindas kandidatuoti į merus, tuo labiau, kad Vilniui esminis yra jo gelbėjimo nuo bankroto klausimas.“

Į tai M.Adomėnas atsikrito, kad J.Razma, bus pamiršęs, kad kandidatai į merus partijoje renkami demokratiškai, o ne paskiriami.

„Aš už tai, kad konservatorių kandidatas Vilniuje būtų kuo stipresnė, miesto problemas išmananti ir galinti spręsti asmenybė – remčiau tokią kandidatūrą, kaip nuoširdžiai rėmiau ir kviečiau kandidatuoti Ingridą Šimonytę. Tačiau balsuos – rinks – Sueigos nariai. Visa laimė, dar nesame tapę Darbo partija“, – atsakė M.Adomėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.