Seime – „Drąsos kelio“ raudos dėl skurstančių Kedžių

Ketvirtadienį „Drąsos kelio“ partijos nariai surengė spaudos konferenciją. Joje pasisakė Seimo nariai Povilas Gylys, Vytautas Matulevičius, dvasininkas Jonas Varkala, Garliavos kirpėja ir Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė.

Ketvirtadienį „Drasos kelio“ partijos nariai surengė spaudos konferenciją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ketvirtadienį „Drasos kelio“ partijos nariai surengė spaudos konferenciją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-02 13:10, atnaujinta 2018-01-28 21:18

Spaudos konferencija buvo pavadinta „Reakcija į teisėsaugos vykdomus veiksmus prieš Neringos Venckienės artimuosius“. Konferencijos pasiklausyti atėjo negausus būrys „Drąsos kelio“ rėmėjų.

Spaudos konferencijoje, kaip ir galima tikėtis, „drąsiečiai“ kalbėjo apie persekiojimą, klaną, neveiksnią teisėsaugą, užsiminta ir apie D.Kedžio dukros svaiginimą narkotikais.

„Šiuo metu teisėsauga persekioja senelius Laimutę ir Vytautą Kedžius ir A.Skučienę. Lietuvoje net gyvūnai turi pasus, o šiems žmonėms yra atimta teisė turėti asmens dokumentą. Prokuratūros išduotas išrašas iš dokumentų prilygsta popieriaus skiautei, kurios niekas nepripažįsta.

Šiuo metu apribota galimybė disponuoti teisėtai priklausančiomis pajamomis, kurias įgijo visą gyvenimą dirbę ir atlikę pareigą valstybei. Visiems už nuomonę ir pilietiškumą yra reiškiami vis nauji įtarimai“, – aiškino politinės partijos lyderis J.Varkala.

Paklausta, ar Kedžiai ketina išvykti iš Lietuvos, A.Skučienė sakė, kad, jos žiniomis, tai nėra planuojama.

Be to, Kedžiai, anot giminaitės, yra visiškai bankrutavę – neturės iš ko susimokėti jiems pateiktų tūkstantinių ieškinių.

„Tūkstančius jau išmokėjo. Sumokėjo visus savo pinigus ir skolinosi. (...) Planavo nusipirkti vieno kambario butą. Jie niekur neplanuoja išvažiuoti, nes jau per seni. Čia sūnaus kapas, dar nori ir anūkę išvysti. (...) Anapilin planuoja iškeliauti. Kedys visas dreba, Kedienė užsiverkusi“, – sakė A.Skučienė.

Žurnalistams pasiteiravus, ar iš Neringos Venckienės nėra jokių žinių, stojo tyla.

Seimo nariai neskubėjo nei patvirtinti, nei paneigti, ar jie palaiko ryšius su garsiąja bėgle.

„Su Venckiene nepalaikau ryšių, gal tėvai ir palaiko, aš nepalaikau, nieko negaliu informuoti“, – sakė A. Skučienė.

Pagal VMI paskelbtas turto deklaracijas, N.Venckienė turi 0,5 mln. litų piniginių lėšų. Ar dukra negalėtų pagelbėti vargstantiems tėvams?

A.Skučienė sutriko – apie jokius pinigus nieko nežino. „Gal tas lėšas per rinkimus išleido?“ N.Venckienė šiuos duomenis VMI pateikė balandžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.