Buvęs kultūros viceministras D. Mažintas sudomino prokurorus

Vilniaus apygardos prokuratūra, išnagrinėjusi viešojoje erdvėje paskelbtas abejones dėl buvusio kultūros viceministro Dariaus Mažinto brandos atestato tikrumo ir surinkusi papildomus duomenis, konstatavo, kad minėtas dokumentas yra suklastotas.

D. Mažintas yra žinomas pianistas.<br>V.Balkūno nuotr.
D. Mažintas yra žinomas pianistas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2014, 2:53 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:49 AM

Turimais duomenimis, Vilniaus „Santaros“ vidurinės mokyklos baigimo dokumentas, neva išduotas 1999 m. birželio 23 d., 2001 m. buvo pateiktas D. Mažintui stojant į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (toliau – LMTA).

Atliekant patikrinimą nustatyta, kad 1999 m. Vilniaus „Santaros“ vidurinę mokyklą baigusių mokinių sąrašuose D. Mažinto nėra, o Brandos atestatų ir jų priedų apskaitos knygoje nurodytu registracijos numeriu yra užregistruotas kito brandos atestato išdavimas kitam asmeniui.

Vadovaujantis baudžiamuoju įstatymu, tokio dokumento suklastojimas ir jo panaudojimas turėtų būti kvalifikuotas kaip nesunkus tyčinis nusikaltimas. 2001 m., kai suklastotas dokumentas buvo pateiktas LMTA priėmimo komisijai, galiojusiame Baudžiamajame kodekse buvo įtvirtinta, kad asmeniui, padariusiam nesunkų tyčinį nusikaltimą, negali būti priimtas apkaltinamasis nuosprendis, jeigu po yra praėję penkeri metai. Šiuo atveju senaties terminas suėjo 2006 m., todėl pradėti ikiteisminį tyrimą atsisakyta.

Tačiau atsižvelgiant į tai, kad be vidurinį išsilavinimą patvirtinančio brandos atestato asmuo neturi teisės studijuoti aukštesnės pakopos švietimo įstaigoje ir negali įgyti aukštojo išsilavinimo, Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius pavedė prokurorams priimti sprendimą dėl galimybės taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.