Apleistų kioskų Kaune mažėja vangiai

Apleistų kioskų mieste mažėja labai pamažu, rašo „Lietuvos rytas“. Per dvi vasaras pašalinti tik trys nenaudojami prekybos paviljonai. Valdininkai teigia, kad gražinti miestą sekasi vangiai, nes užtrunka teisinės procedūros.

Pernai valdininkai suskaičiavo, kad mieste yra 24 neveikiantys ir apleisti kioskai, ir žadėjo juos nukelti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pernai valdininkai suskaičiavo, kad mieste yra 24 neveikiantys ir apleisti kioskai, ir žadėjo juos nukelti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Oct 13, 2014, 9:37 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:23 AM

Pernai valdininkai suskaičiavo, kad mieste yra 24 neveikiantys ir apleisti kioskai, ir žadėjo juos nukelti.

2013 metų birželį vienas jų buvo nukeltas iš Radvilėnų plento, A.Baranausko ir Vydūno alėjų sankryžos kampo.

Vėliau taip pat praėjusią vasarą dar vienas kioskas dingo nuo Šiaurės prospekto šaligatvio.

Šią vasarą buvo pašalintas tik vienas neveikiantis kioskas, stovėjęs Karaliaus Mindaugo prospekte. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad kioskų nukėlimas užtrunka, nes vyksta teisinės procedūros.

„Savivaldybė neveikiančių kioskų savininkus įpareigoja juos nukelti patiems. Jei kauniečiai to nedaro, keliama byla. Tada kioskus leidžia nukelti teismas. Jei padėtis nesikeičia, apie tai pranešama antstoliui. Jei antstolis įpareigojimo nevykdo, kioską jau gali nukelti savivaldybės įmonė“, – aiškino A.Pakalniškis.

Savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Jolanta Baltaduonytė sakė, kad nuo pernai teismas yra baigęs nagrinėti 7 bylas. Antstoliai turi prižiūrėti, kad teismo sprendimai nukelti kioskus būtų vykdomi. Šiuo metu vyksta dar 8 teismai.

„Paprastai teismo procesas iki sprendimas įsigalioja užtrunka apie pusmetį. Yra keli atvejai, kai kioskų savininkai su teismo sprendimu nesutinka. Todėl kelios bylos tęsiasi ilgiau“, – sakė J.Baltaduonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.