Į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą pateko per 700 dalyvių

Konstitucijos egzaminas vykdomas aštuntus metus iš eilės.

Nuotr. iš archyvo
Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 13, 2014, 2:41 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:08 PM

Visi į antrąjį etapą patekę dalyviai egzaminą laikys toje pačioje vietoje, kurioje laikė pirmąjį etapą: mokykloje, savo miesto ar rajono savivaldybėje, aukštojoje mokykloje, Seime ar įkalinimo įstaigoje. Jie turės atsakyti į 20 klausimų – 19 uždarų ir vieną atvirą.

„Į antrąjį etapą patekusius asmenis jau galima vadinti tikrais Konstitucijos žinovais. Šie asmenys, puikiai išmanantys Konstituciją, yra pavyzdys visiems Lietuvos piliečiams. Tikiuosi, kad šalies gyventojų teisinės žinios ir toliau gerės ir kitąmet antrajame etape susirungs dar daugiau dalyvių, puikiai išmanančių pagrindinį savo šalies įstatymą“, – ministerijos pranešime cituojamas teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Pirmasis Konstitucijos egzamino etapas šiemet iš viso sulaukė 30 tūkst. 929 dalyvių. Daugiausia - 28 tūkst. 368 - buvo mokinių iš 473 mokyklų. Savivaldybėse egzaminą laikė 560 asmenų, laisvės atėmimo vietose - 272 dalyviai, aukštosiose mokyklose - 272 studentai, Seime - 23 Seimo nariai ir valstybės institucijų darbuotojai.

Egzamino dalyviai buvo suskirstyti į keturias tikslines grupes – moksleivius, nuteistuosius, teisinį išsilavinimą turinčius ar jo siekiančius asmenis ir visus kitus gyventojus. Egzaminą sudarė 30 klausimų, norint patekti į antrąjį etapą, buvo būtina atsakyti bent į 25 klausimus.

Po antrojo etapo paaiškės egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 28 dieną Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Iš viso nugalėtojais taps 27 egzamino dalyviai – po tris iš kiekvienos grupės. Trys geriausiai egzaminą išlaikę Lietuvos gyventojai bus apdovanoti europarlamentaro Zigmanto Balčyčio įsteigtomis kelionėmis į Briuselį. Visų laimėtojų taip pat lauks projekto rėmėjų prizai.

Konstitucijos egzaminas vykdomas aštuntus metus iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.