Labai baisūs ir grybiniai oligarchai

Jau nebūtų nuostabu, jeigu iš S.Daukanto aikštės rūmų nugriaudėtų įsakymas nevalgyti lietuviško sūrio, o pirkti tik užsieninį.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 15, 2014, 7:32 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:55 AM

Prezidentė ėmėsi tradicinės sovietų laikų telefoninės teisės: Konkurencijos tarybos vadovui Š.Keserauskui liepė griebti už pakarpos pieno perdirbėjus, komunalininkus ir šilumos tiekėjus.

Pastarieji į D.Grybauskaitės nemalonę pateko jau seniai, o praėjusią savaitę ji energetikos ministrui R.Masiuliui tiesiai šviesiai liepė kovoti su šilumininkais. Ir labai aišku, su kokiais – su lietuviško kapitalo įmonių grupe, kurią žūtbūt reikia išstumti iš energetikos rinkos. Mat Prezidentūra globoja suomių verslininkus.

Šalies vadovės meilė skandinavams beribė, todėl ji ir žarsto liaupses investuotojams net nepasidomėjusi, kodėl jie Klaipėdoje pastatė tokio galingumo jėgainę, kad turi ten deginti ne pigias šiukšles, o brangesnį biokurą.

Tačiau jei prezidentė pasakė, kad lietuviškas kapitalas yra blogas, o skandinaviškas – dieviškai skaidrus, vadinasi, šventa.

Viena įmonių grupė – gera, kita – kraujasiurbiai oligarchai, ir jokių kalbų.

Pagal D.Grybauskaitės logiką – šilumos kainos yra didelės todėl, kad šilumininkai išrašo tokias sąskaitas, o daugiabučius prižiūrintys komunalininkai kalti, jog rudenį prikrinta daug lapų, todėl brangsta kiemsargių paslaugos.

Politologai jau už galvos susiėmė svarstydami, kad alų maukiančiam proletarui taip galvoti natūralu, bet jei tokiam galvojimui pataikauja prezidentė – jau baisu.

Bet visas tas siautėjimas gali būti tik pradžia.

Neatmestina, kad bus išprausti ne vien pienininkai, bet ir mėsininkai, o vėliau ateis eilė ir grybininkams. Juk tikrai įtartina: grybų šiemet buvo nors vežimu vežk, o stiklainis marinuotų baravykų prekybos centruose kainuoja 30 litų. Akivaizdus grybinių oligarchų sąmokslas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.