Vilniaus gatves greitai apgaubs tamsa?

Antradienį bendrovės Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklų (VGAET) profsąjunga paskelbė pradedanti streiką – 25 apšvietėjai neatėjo į darbą. Jau antri metai darbo užmokesčio laiku negaunantys darbininkai grasina, kad streikas plėsis.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 15, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:36 AM

Neseniai vilniečius džiugino triukšminga apšviestų tiltų šventė, bet netrukus sostinė gali paskęsti tamsoje. Streikuoti ketina ir daugiau gatvių apšvietėjų. Savivaldybės įsiskolinimai VGAET siekia 3,5 mln. Lt.

„Vilniaus gatvės apšvietimo tinklų profsąjunga reikalauja, kad apšvietėjams būtų kuo skubiau sumokėti atlyginimai, vėluojantys jau du mėnesius.

Profsąjungos darbuotojų susirinkime buvo paskelbta, jog apšvietėjai laikinai sustabdys darbo sutarčių vykdymą, kol darbdavys (Vilniaus miesto savivaldybė) neįvykdys savo įsipareigojimų ir neišmokės darbo užmokesčio.

Apšvietėjai teigė jau pavargę derėtis su savivaldybe ir nusprendė griebtis kraštutinės priemonės – streiko. Neatvykti į darbą gatvės žibintų žiebėjai planuoja iki kito pirmadienio.

Laikinai einantis VGAET direktoriaus pareigas Petras Čaikauskas paaiškino, jog gatvės žibintai nebus gesinami, tik avarijos atveju trūks darbuotojų remontuoti gedimus.

"Jeigu, tarkime, bus nugriautas apšvietimo stulpas ar elektros perdavimo gedimas įvyks, neturėsime galimybių jo sutvarkyti. O gatvių apšvietimo grandys susijusios, ir atsiradus gedimui vienoje vietoje, atsiras problemų ir kitoje", - sakė P.Čaikauskas.

Praėjusią savaitę streiku grasino ir Vilniaus viešojo transporto darbuotojų profsąjunga. Jie taip pat skundėsi vėluojančiais atlyginimais, tik jie vėluoja mažiau nei apšvietėjams – apie dvi savaites.

Miesto autobusų ir troleibusų vairuotojų interesams atstovaujančios profsąjungos pirmininkas Jonas Dekaminavičius sakė, jog įspėjamasis streikas numatytas spalio 21 dieną.

Tiesa, tai gali būti tik bakstelėjimas miesto valdžiai. Į viešojo transporto darbuotojų piketą prie savivaldybės vietoj žadėtų 500 darbuotojų atėjo vos per dešimt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.