Studentai nori, kad Lietuvoje būtų mažiau aukštųjų mokyklų

Lietuvos studentų sąjungos

Pagal kuriamą viziją, 2030-aisiais studentas turės daugiau laisvės modeliuoti savo studijų krūvį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Pagal kuriamą viziją, 2030-aisiais studentas turės daugiau laisvės modeliuoti savo studijų krūvį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-17 14:09, atnaujinta 2018-01-26 21:59

Anot studentų, mažėjimo tendencijas diktuos poreikis konkuruoti tarptautinėje aukštojo mokslo erdvėje bei siekis gerinti studijų kokybę, o tai įmanoma tik sutelkiant kelių aukštųjų mokyklų resursus.

Mažėjant aukštųjų mokyklų skaičiui, augtų jų galimybės didinti studijų proceso lankstumą, o vienoje aukštojoje mokykloje būtų daugiau studijų krypčių ir studentas turėtų didesnį studijuojamų dalykų pasirinkimą.

Didesnis dėstytojų skaičius bei geresnės aukštosios mokyklos finansinės galimybės leistų išspręsti didelę dalį vadybinių iššūkių, susijusių su lankstesniu studijų procesu.

Kaip vieną pagrindinių pokyčių ateities aukštajame moksle studentų atstovai yra įvardinę lankstesnį studijų procesą. Anot jų, 2030-aisiais studentas turės daugiau laisvės modeliuoti savo studijų krūvį, tai yra pats spręsti, kiek laiko truks studijos, kiek modulių bus mokomasi per semestrą, didinti laisvai pasirenkamų dalykų skaičių ir taip numatyti savo studijų programos kryptį.

Vizija aptarta Lietuvos studentų sąjungos tarybos narių ir švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio susitikimo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.