Tamsos ir gatvių be troleibusų Vilniui pavyko išvengti

Šįkart streiko šmėkla pasitraukė. Papurčiusi kiauras, skolų ištuštintas miesto kišenes savivaldybė rado lėšų išmokėti vėluojančius atlyginimus apšvietėjams, tvirtai pažadėjo vėluojantį atlygį ir viešojo transporto darbuotojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 20, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 9:20 AM

Šįkart streiko šmėkla pasitraukė. Papurčiusi kiauras, skolų ištuštintas miesto kišenes savivaldybė rado lėšų išmokėti vėluojančius atlyginimus apšvietėjams, tvirtai pažadėjo vėluojantį atlygį ir viešojo transporto darbuotojams.

„Savivaldybė pradėjo mokėti vėluojančias algas, todėl nusprendėme, kad rytoj, antradienį, atvyksime į darbą“, - pirmadienį portalui lrytas.lt sakė Vilniaus gatvių apšvietimo (VGAET) profesinės sąjungos pirmininkas Romualdas Sysas.

Atlyginimai apšvietėjams bus išmokami už rugpjūčio ir rugsėjo mėnesius. Iš viso VGAET Vilniaus savivaldybė įsiskolinusi apie 3,5 mln.Lt.

R.Sysas sakė, jog sostinės apšvietimo darbuotojams tenka ypač didelis krūvis: įmonėje dirba tik apie 90 darbuotojų, skaičiuojant kartu su administracija, o šviestuvų , kuriuos reikia nuolat prižiūrėti, sostinės gatvėse yra per 44 tūkst. Juos iš viso prižiūri 8 brigados po tris žmones. Trims darbuotojams tenka prižiūrėti po maždaug 5 tūkst. šviestuvų.

Jau ne pirmąkart pr pastaruosius metus streiku grasinę autobusų ir troleibusų vairuotojai taip pat atsisakė prieš savaitę pareikštų ketinimų neišvažiuoti į gat ves šį antradienį, spalio 21 dieną, nes ir jiems išmokėti vėluojantys atlyginimai.

Tačiau Vilniaus viešojo transporto (VVT) profsąjungos pirmininko Jono Dekaminavičiaus teigimu, VVT profesinė sąjunga neatsisako planų streikuoti kitą kartą, jei negaus darbo užmokesčio laiku. „Kol mokės atlyginimus laiku, tol mes ir laikysimės susitarimo. Jeigu savivaldybė tikrai vykdys kolektyvinę sutartį ir gausime atlyginimus laiku, nestreikuosime. Tačiau nenuleidžiame rankų, čia galbūt tiktai laikinas numalšinimas. Kai tik nesumokės atlyginimo laiku, tai jau be perspėjimo stos vairuotojai. Teisiškai turime tam galimybę. Streiko komiteto posėdyje priėmėme sprendimą – jeigu nemokės, iš karto stojame“, - sakė VVT profesinės sąjungos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.