„Darbiečiai“ palaikys biudžeto projektą su dviem sąlygomis

„Darbiečiai“ palaikys siūlomą kitų metų valstybės biudžeto projektą, jeigu jame išliks PVM lengvata šildymui bei nebus naujų mokestinių iniciatyvų, sako Seimo Pirmininkė, partijos vadovė Loreta Graužinienė.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Seimo pirmininkė L.Graužinienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2014, 10:51 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:51 AM

„Jeigu mes sutarsime dėl šildymo ir jeigu nebus naujų iniciatyvų, kaip aš dabar matau, kad šiandien Vyriausybėje svarstomas nekilnojamojo turto mokestis, kai biudžetas jau yra atneštas. Tai nėra lydintysis dokumentas. (...) Jeigu daugiau kažkokių nesuderintų iniciatyvų nekils, tai tokiu atveju mes vis tiek matysime galutinį variantą, kuris grįžta iš Vyriausybės ir atsakingai vertinsime“, – „Žinių radijui“ trečiadienį kalbėjo L.Graužinienė.

Ji nemano, kad, nukėlus PVM lengvatą šildymui, tai stipriai darys įtaką biudžeto deficitui ar pakenks fiskalinei drausmei.

„Kad čia pajudės kažkoks neženklus skaičiukas į vieną ar kitą pusę, tikrai nieko neatsitiks nei valstybėje, nei Europoje“, – sakė Seimo pirmininkė.

Antradienį Seimui pristatytas 2015-ųjų metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektas iškeliauja į Seimo komitetus.

Prie projekto parlamentarai sugrįš gruodžio 4-ąją, kai numatytas antrasis projekto svarstymas.

Numatoma, kad valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų pajamos kartu su paramos lėšomis 2015-aisiais sudarys apie 9,215 mlrd. eurų – 5,9 proc. daugiau nei planuojama gauti šiemet. Tuo metu planuojami kitų metų asignavimai ir išlaidos turėtų sudaryti 9,557 mlrd. eurų, todėl valstybės biudžeto deficitas siektų maždaug 342 mln. eurų.

Planuojamas visų viešojo sektoriaus finansų deficitas sudarys apie 1,2 proc. BVP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.