D.A. Barakausko komanda ėmė byrėti – atsistatydina viceministras

Po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliktų kratų partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje bei kritikos vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui lavinos atsistatydinti nusprendė vidaus reikalų viceministras Paulius Beinaris, kuris šias pareigas praėjo eiti vos prieš dvi dienas. Jis penktadienį ministrui įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-24 14:24, atnaujinta 2018-01-24 19:44

„Atsistatydinu, nes nematau galimybių eiti viceministro pareigas tokioje priešiškoje atmosferoje. Nuo pirmos dienos patekau į tikrų tikriausią purvo ir šmeižto srautą, kuris man nėra priimtinas.

Vertinu parodytą pasitikėjimą, bet pasitaręs su šeima priėmiau sprendimą, kuris garantuotų ramybę man ir mano artimiesiems“, – teigia viceministras P. Beinaris.

„Tvarkiečių“ deleguotas P.Beinaris viceministro pareigas pradėjo eiti trečiadienį. 30 metų politikui buvo pavesta rūpintis regionų plėtros bei elektroninės informacijos saugos (kibernetinio saugumo) sritimis.

P.Beinaris yra informatikos specialistas, Kauno technologijos universiteto informatikos magistras.

Ministras D.A.Barakauskas patenkino viceministro prašymą.

Pastarosiomis dienomis VRM krečia skandalas dėl teisėsaugos atliekamo ikiteisminio tyrimo, susijusio su pernai ministerijos vykdytais viešaisiais pirkimais.

Po antradienį atliktų kratų STT sulaikė buvusį vidaus reikalų viceministrą Algimantą Juocevičių ir buvusį vidaus reikalų ministro A.D. Barakausko patarėją Erviną Raistenskį. Į areštinę taip pat pateko verslininkai Justinas Garliauskas ir Peisachas Kačerginskis, taip pat  garsus prodiuseris Rolandas Skaisgirys. Du iš jų paleisti trečiadienį, kiti – ketvirtadienį.

Pranešta, kad STT kratos būstinėje ir sulaikytųjų namuose buvo daromos atliekant ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų.

Po šio skandalo opozicija Seime pareiškė, kad vidaus reikalų ministras A.D.Barakauskas turi atsistatydinti. Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad kol vyks tyrimas, A.D.Barakauskas turi eiti savo pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.