E.Masiulis: D.Barakauskas bet kokia kaina siekia išsaugoti kėdę

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė, jog premjero reakcija į kratas partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje bei į įtarimų šešėlį, kuris krito ant kai kurių Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pareigūnų, yra ganėtinai vangi.

E.Masiulis teigia, kad „Tvarkos ir teisingumo“ politikai bando tapti aukomis.<br>T.Bauro nuotr.
E.Masiulis teigia, kad „Tvarkos ir teisingumo“ politikai bando tapti aukomis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-24 09:27, atnaujinta 2018-01-24 21:19

Premjero laikyseną vadina „ciniška“

„Žinoma, reikia laukti daugiau informacijos iš tarnybų ir teisėsaugos. Sunku vertinti situaciją pagal tai, ką žinome. Pareikšti įtarimai, klausimas, kiek VRM pareigūnai yra susiję su partija ir jos lyderiais“, – sakė E. Masiulis.

Paklaustas, kokia būtų buvusi jo reakcija, jei panašus atvejis būtų nutikęs jam vadovaujant ministerijai (E.Masiulis yra buvęs Susisiekimo ministerijos vadovu – aut. past.), politikas teigė: „Nepaisant to, kad premjeras gina Dailių Barakauską sakydamas, kad kaltinimų nėra ir jis turi likti poste, manau, tai - ciniška laikysena. Ministras turi prisiimti atsakomybę, pirmiausia – politinę.“

„Tvarkos ir teisingumo“ politikai bando tapti aukomis

E. Masiulio teigimu, būtina prisiminti atvejį, kuomet sveikatos apsaugos ministru buvo Algis Čaplikas ir vienas jo viceministrų įsipainiojo į kyšininkavimo skandalą. Tuomet ministras po savaitės įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

„Kai sėdi valdžios kėdėje, tampa labai sunku priimti paprastus sprendimus ir akivaizdu, kad šiuo metu bet kokia kaina siekiama išsilaikyti kėdėje“, – kalbėjo E. Masiulis.

Anot E. Masiulio, partijai toks skandalas didelės žalos nepadarys: „Tvarkos ir teisingumo veikėjai bando tapti aukomis, ir teigia, kad tai politinis susidorojimas, tad klausimas, kiek jiems tai pavyks“, – sakė E. Masiulis ir pridūrė, kad veikiausiai „Tvarkos ir teisingumo“ reitingai itin žemai dėl šios istorijos nekris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.