Inkilus paukščiams galima kelti ir rudenį

Klaipėdos darželio „Želmenėlis“ kieme penktadienį susirinko vaikai nešini inkilais ir lesyklomis. Paprastai inkilai į medžius keliami pavasarį, tačiau klaipėdietis Gediminas Juodkūnaitis mano, kad šį darbą geriau atlikti rudenį.

Iš viso iškelta trylika inkilų.<br>K.Streckienės nuotr.
Iš viso iškelta trylika inkilų.<br>K.Streckienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kornelija Streckienė

Oct 31, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 10:09 PM

„Iki pavasario inkilai prisigeria natūralių gamtos kvapų, ir paukščiai grįžę iš šiltųjų kraštų gali be streso kurti šeimas“, - sako akcijos organizatorius G.Juodkūnaitis. Jis sumanė ne tik pradžiuginti vaikus, bet ir įtraukti juos į naudingą visuomeninę veiklą. O dideli darbai prasideda nuo mažų.

Regbio klubo „Klaipėdos kovas“ pirmininko ir trenerio Donato Streckio vadovaujama jaunųjų regbininkų grupė namuose kartu su tėveliais pagamino iš buityje panaudotų medžiagų įvairių lesyklų paukščiams. „Džiugu, kad prie vaikų užimtumo ir organizuojamų renginių aktyviai prisijungia ir mažųjų sportininkų tėvai“,- sakė treneris.

Darželio teritorijoje buvo paruošta pakabinti 13 inkilų. Septynis sukonstravo G. Juodkūnaitis, kitus šešis padovanojo regbio klubo rėmėjas įmonės „Baltic Pallets“ vadovas Raimundas Kubilius. Darželio auklėtiniai taip pat aktyviai prisidėjo prie akcijos. Vedėjos pavaduotoja Loreta Ilona Navardauskienė džiaugėsi gražia iniciatyva, suteikusia vaikams daug įspūdžių.

Vaikai galės stebėti, ar paukščiai apsigyveno naujuose namuose, kaip jie jaučiasi, kada išperės mažylius.

G. Juodkūnaitis tikino, kad tai pirmoji, tačiau ne paskutinė jo surengta akcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.