Kodėl sunku manipuliuoti Lietuvos rusais? Nes jie pilietiški

Lietuvos užsienio reikalų

Ministras sako, kad Lietuvos rusai yra lojalūs ir pilietiški.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ministras sako, kad Lietuvos rusai yra lojalūs ir pilietiški.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-11-26 19:02, atnaujinta 2018-01-20 13:39

Interviu Prahoje „Laisvosios Europos radijui“ ministras pabrėžė remiantis spaudos laisvę, tačiau pripažino, kad sukurti patrauklią alternatyvą gerai finansuojamai Maskvos propagandai nėra paprasta.

„Nesu cenzūros šalininkas - reikia pateikti tai, ką irgi būtų įdomu žiūrėti - ne tik naujienų, bet ir kitų laidų. Bet lengva pasakyti. Lietuvoje yra 6,5 proc. rusų. Beje, noriu pasakyti gerą žodį - jie yra labai lojalūs, pilietiški, dauguma jų yra šalies piliečiai ir labai sunku jais manipuliuoti, aš taip manau. Bet tai nereiškia, kad nieko nereikia daryti“, - sakė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, Europoje dar ne visi supranta propagandos jėgą, kuriai Maskva skiria didelius pinigus.

Kalbėdamas apie situaciją Ukrainoje, Lietuvos ministras pabrėžė, kad prieš šalį vykdoma agresija iš išorės, nes separatistams tiekiami tankai, raketinė įrangą, nekontroliuojamai per sieną juda kariai, todėl Europos šalys turi parodyti solidarumą ir padėti.

„Beje, tos grupuotės, kaip jas bepavadintumėme, aprūpintos geriau, nei kai kurios Europos kariuomenės. Todėl mes manome, kad Ukrainos valdžiai reikia būtinai padėti - finansinėje, ekonominėje plotmėje, politiniame, taip pat ir kariniame. Turiu omenyje, ne siųsti ten karius, bet padėti įvairiomis priemonėmis, jei jų reikia. Mes nesame kažkokios supervalstybės, ir kad mes ten padėsime, tai nieko nepakeis. Bet jei mes kalbame apie solidarumą, tai mes ir patys tai turime daryti“, - teigė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.