Paskutinius lietuviškų centų maišus vilniečiai aukoja vaikams

Pirmąją euro įsiviešpatavimo Lietuvoje savaitę prekybininkus labiausiai trikdė du dalykai. Pirmas – kai pirkėjai parduotuvėse ir net kioskuose, pirkdami degtukų dėžutę ar kitą smulkią prekę duodavo 200, 500 litų kupiūrą grąžos tikėdamiesi, aišku, eurais.

Viniečiai centus bėrė į aukų dėžutes.<br>V.Balkūno nuotr.
Viniečiai centus bėrė į aukų dėžutes.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jan 4, 2015, 5:46 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 1:45 AM

Kitas kraštutinumas – ir pardavėjus, ir kitus eilėje stovinčius pirkėjus gaišino ir nervino iš kiaulių-taupyklių, puodynių, stalčių ir kitų vietų ištraukusieji maišelius smulkių centų ir stengdamiesi juos kuo greičiau „iškišti“. Pagaliau, bent jau didžiųjų miestų gyventojai sumojo, kaip negaišinti kitų laiko, atsikratyti centų ir tuo pat metu padėti vargingai gyvenantiems, sergantiems vaikams. Prekybos centruose labdarai skirtos dėžutės prisipildo akimirksniu.

„Jau nuo Kalėdų inkasatoriai vos spėja išvežioti pilnas centų dėžes“, - sakė prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

„Maxima“ remia labdaringą „Išsipildymo akciją“, surinkti pinigai skiriami vaikų namams, taip pat „Mamų uniją“, kuriai skirtos aukos atitenka onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Per trumpą laiką buvo surinkta apie 2 tūkst.Lt smulkiais centais.

„Ir kišenei bus lengviau, ir vaikams padėsiu“, - šeštadienį į aukoms skirtą dėžutę prie „Maxima“ Vilniaus Mindaugo gatvėje berdama centus teigė pagyvenusi vilnietė.

Moteris aiškino, jog anūkai jai patarė per ilgus metus susikaupusius mažų nominalų centus nešti ir keisti į Lietuvos banką, bet ji apsigalvojo.

„Kam man vargti, kažku vaikščioti, jei galiu vaikams padėti“, - kalbėjo vilnietė.

Monetų kupinos ir aukų, skirtų organizacijai „Gelbėkite vaikus“, dėžės „Rimi“ prekybos centruose.

„Patariame žmonėms atnešti atliekamus centus, iškratyti stalčius ir aukoti tiems, kuriems net maža suma labaai svarbi“, - ragino „Rimi“ prekybos centro atstovė spaudai Giedrė Bielskytė.

Anksčiau „Rimi“ prekybos centrų aukos dėžutės buvo užpildomos apie 50-60 litų suma smulkiomis monetomis.

Bet įvedus eurą, bent jau vilniečiai tapo itin dosnūs. Šeštadienį „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvėje Vilniaus Savanorių prospekte esančioje sklidinoje aukų dėžėje, tarp baltų centų, matyti ir nemažai 10, 20, net 50 litų banknotų.

Lietuvos bankas centus, kaip ir popierinius litus, į eurus keis neribotą laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.