Namai griuvo, griūva ir grius

Na ir kas gi įvyko? Sugriuvo laiptinės dalis kažkokiame namiūkštyje senamiesčio pakrašty. Ir kas čia tokio? Niekas nei žuvo, nei susižeidė. Ko čia rėkiat? Juk viskas bus atstatyta.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Jan 6, 2015, 10:15 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:07 PM

Vadinamojo paveldo statinys juk pastatytas iš Lentvary degtų plytų kokiais septyniasdešimtais. Tai ko čia pergyventi?

Pergyventi galime dėl to, kad smuklei , patyliukais leidžiama kasti rūsius - naktiniam klubui čia. Kad tai pačiai smuklei leidžiama žymėti medžius kirtimui, kvartalu toliau. Kad tai pačiai smuklei leidžiama niokoti vienuolyno pastato koridorius prie Kotrynos bažnyčios.

Kokie stebuklai dar laukia Vilniaus, jei šių kavinių šeimininkai įsisuks į likusią miesto dalį? Tai – tiesiog miesto lemtis. Ir, matyt, tai jau miesto genuose - turėtume susitaikyti, kad šių kavinių ir klubų šeimininkams vis kils įvairių kūrybinių verslinių minčių, kurios , galbūt, bus pavojingos ar atgrasios aplinkiniams.

Bet tai juk niekai - svarbu, kad alkoholio ištroškę, penktadienį švenčiančių miestiečių būriai turėtų dar vieną nusėdimo vietą. Taigi kas čia, kultūros paveldo ir istorijos specialistai, kas čia- kažkokie statybos inžinieriai ar kažkokie miesto plėtros specialistai, jei grand klubui reikia erdvės naktiniam erzeliui?

Ir, matyt, kol nebus ryžtingo kirčio - savivaldybės, FNTT, VMI, paveldo priežiūros - kirčio per nagus tokiems laisvalaikio pramogų veikėjams - tol grius namai, bus niokojami paminklai ir tų pačių pramogautojų gyvybės, vaizdžiai kalbant - kabės ant plaukelio. Kaip ir politikoje - taip ir kasdieniuose dalykuose - tik ryžtingas atsakas visokioms nesąmonėms - mūsų gyvenimams suteiks tikrumo ir svarumo.

Kol trypčiosime vietoje, visų mūsų gyvenimas - pavojuje. Nes nežinia kas šaus kokiam mulkiui kaimynui sumauto klubelio savininkui. Gal jis norės pasikasti po jūsų buto pamatais, kad ten tilptų daugiau pupulių ir pupulių. Bet juk tai kažkuria prasme - šventas dalykas.

Tai kokios pretenzijos?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.