Po konflikto kurhauze – aistros ir nuostaba

Atrodo, kad prieš keletą metų iš tarnybos išvaryto buvusio Palangos policijos vadovo Jurgio Kažio demonstruotą pasakotojo talentą prisimins tyrėjai, gavę jo sūnaus Žilvino pareiškimą dėl sumušimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

2015-01-09 06:21, atnaujinta 2018-01-16 14:57

Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjui Vygantui Rekašiui gresia byla, o nuo jo nukentėjęs Kultūros centro vadovas Žilvinas Kažys dienas leidžia ligoninėje.

Taip paskutinę praėjusių metų dieną baigėsi dviejų Palangos kultūros darbuotojų susistumdymas kurhauze.

Už atlapų pakratytas ir keletą kartų stumtelėtas Ž.Kažys tvirtina iš V.Rekašiaus sulaukęs bent trijų smūgių į veidą, todėl patyręs smegenų sukrėtimą, pradėjęs blogiau girdėti ir matyti.

Konfliktą matė atlikėjai

Konfliktą matė tuo metu kurhauzo salėje buvę žinomi atlikėjai: smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekkeris, Vokietijoje gyvenanti operos solistė Auksė Petronė, atlikėjas Donatas Montvydas, jo prodiuseris Martynas Tyla.

Pastarasis netrukus viešai patvirtino Ž.Kažio versiją ir tvirtino matęs, kaip Kultūros centro direktoriui kumščiu buvo smogta mažiausiai du kartus.

Bet po gerokai stambesnio kūno sudėjimo Kultūros skyriaus vedėjo V.Rekašiaus tariamų smūgių Ž.Kažys net nesusverdėjo. Po incidento ant nukentėjusiojo veido nebuvo matyti ir sumušimo žymių.

„Aš neįsivaizduoju, kaip įmanoma šitaip sutrikdyti sveikatą nepaliekant jokių mušimo žymių.

Tam, kad iš tiesų būtų sukrėstos galvos smegenys, žmogus turėjo būti padaužytas kaip reikiant“, – stebėjosi Palangos policijos vadovas Alvydas Katkauskas.

Palangiškiai spėlioja, kad gulėdamas ligoninėje Ž.Kažys tik vilkina laiką, nes sveikatos sutrikdymo laipsnis ir gresianti bausmė priklauso nuo gydymo laikotarpio.

Patarėju tapo tėvas

Nukentėjusysis siekia, kad jo skriaudėjas stotų prieš teismą.

Matydamas, kad pagal jo pareiškimą policija neskuba pradėti ikiteisminio tyrimo, Ž.Kažys jau kreipėsi į prokuratūrą.

Policijos pareigūnai neslepia, kad nuo pat pirmos dienos visam procesui pradėjo diriguoti buvęs jų kolega J.Kažys.

Kai tyrėjas skambina Ž.Kažiui į ligoninę, jis neatsiliepia. Tačiau netrukus pareigūnas sulaukia J.Kažio skambučio ir atsakymų į klausimus.

Pareigūnai neabejoja, kad J.Kažiui užsiėmus sūnaus reikalais jie išgirs įvairių pasakojimų. Štai jau dabar Ž.Kažys teigia, kad smūgiai pasipylę jam net nespėjus pasisveikinti su į kurhauzo salę atėjusia V.Rekašiaus žmona.

Tačiau kiti liudytojai tvirtino, kad Ž.Kažys girdint pašaliniams žmonėms šiurkščiai aprėkė kurhauzo administratorę Dianą Rekašienę. V.Rekašiui, girdėjusiam, kaip žeminama jo žmona, neišlaikė nervai.

Nepasidalijo kurhauzo salės

Konfliktas įvyko po to, kai tą dieną kurhauze turėjęs koncertuoti M.Švėgžda von Bekkeris ir operos solistė A.Petronė vidurdienį pradėjo repeticiją.

Netrukus Ž.Kažys į salę atsivedė prodiuserį M.Tylą su komanda.

Pastarasis pareiškė, kad vakare kurhauze pasirodysiančiam D.Montvydui dabar reikia išbandyti garso aparatūrą.

Tarp menininkų kilus konfliktui smuikininkas pagrasino atšauksiąs savo pasirodymą.

Apie D.Montvydo repeticiją nieko nežinojusi kurhauzo administratorė paklausė, kodėl Kultūros centro vadovas jos apie tai neinformavo anksčiau.

Šis ėmė šaukti ant pavaldinės primindamas, kad jis čia yra direktorius. Tuomet neištvėręs V.Rekašius ir kibo Ž.Kažiui į atlapus.

Šį incidentą mačiusi operos atlikėja A.Petronė buvo priblokšta, kai sužinojo, kad nekultūringo įstaigos vadovo stumtelėjimas pradedamas vertinti kaip sumušimas.

Girdi skleidžiamą melą

„Jūs gal juokaujate, koks gali būti smegenų sukrėtimas nuo stumtelėjimo į petį“, – stebėjosi vakar telefonu Vokietijoje atsiliepusi A.Petronė. Esą tai, ką dabar visuomenei teigia Ž.Kažys ir M.Tyla, yra melas.

Garsi operos solistė teigė, kad jei prireiks papasakoti tiesą, ji pasiruošusi bet kada atvykti į Palangą.

Nustebino savo gynybos versija

* Ž.Kažio reikalus pradėjęs tvarkyti jo tėvas prieš keletą metų visus pribloškė savo gynybos versijų originalumu.

* 2010 m. spalį tuometis Palangos policijos vadovas neblaivus ir uniformuotas aptiktas aplamdytame automobilyje, kuriuo padaryta avarija.

* Iš pradžių jis pripažino vairavęs automobilį. Vėliau jis tai pradėjo neigti ir tikino į avarijos vietą atvykęs kitu automobiliu, nors jam priklausančioje mašinoje buvo rastas komisaro portfelis su dokumentais, jo mobilusis telefonas bei nugertas butelis degtinės.

* J.Kažys keletą kartų stebino tyrėjus tobulindamas savo versiją, kol galiausiai kaltę dėl vairavimo prisiėmė jo sugyventinė S.Rubinienė.

* Viešojoje vietoje girtas su tarnybine uniforma pasirodęs policijos komisaras buvo atleistas iš vidaus tarnybos, o kaltę dėl avarijos prisiėmusiai S.Rubinienei buvo skirta 3 tūkst. litų bauda ir 3 metams atimta teisė vairuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.